İddaa bayisi nasıl açılır, neler yapmak gereklidir? İddaa bayiliği maliyetleri

İddaa bayisi nasıl açılır, neler yapmak gereklidir? İddaa bayiliği maliyetleri

İddaa bayiliği açmak isteyen kişilerin neler yapması gerektiği merak ediliyor. İddaa bayisi açmak için hangi şartların gerekli olduğu, ne kadar bir bütçe ayrılması gerektiği en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bizde iddaa bayiliği hakkında merak edilen tüm detayları sizlerle paylaştık. İşte İddaa bayiliği hakkında merak edilen tüm detaylar…

Spor Toto Teşkilatı resmi bir oyunu olan İddaa, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis gibi spor dallarına ait resmi müsabakaların sonuçlarına yönelik tahminler yaparak oynanan bir bahis oyunudur. Ülkemizde yasal olarak izin verilen bu oyun bayiliklerde oynanmaktadır. İddaa oynayan birçok kişi yer alırken hem ülkemizde hem de dünyada bunun üzerinden kazanç sağlayan pek çok kişi yer almaktadır. İddaa bayisi açmak isteyen kişilerin neler yapması gerektiğini sizlerle paylaşıyoruz. İşte iddaa bayiliği hakkında merak edilen tüm detaylar…

İDDAA BAYİ NASIL OLUNUR?

İddaa bayisi açmak isteyen kişilerin belirli şartlara taşıyor olması gerekir. Gerçek kişiler için verilen şartlar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Fiil ehliyetine sahip olmak,

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde yer alan süreler geçmiş olsa da kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezası almaması gerekir. Devletin güvenliğine karşı herhangi bir suç işleyen kişiler de iddaa bayiliği açamaz. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmaması gerekmektedir.

Vergi dairesine kayıtlı olmak,

Sabit ikametgah adresi olması,

Sabit bayi ait en az 1 adet Sabit telefon numarasını bulunması gerekmektedir. Bununla birlikte GSM telefon numarası ve elektronik posta adresinin de olması gerekir.

Kendisine yakın olan 1 dereceden kan bağı bulunan kişilere sabit bayilik verilmesi ve bu bayiliğini teşkilat tarafından iptal edilmesi durumunda kişilere bayilik verilmez.

iddaa bayisi nasıl açılır

İDDAA BAYİSİ AÇMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR İSTENİR?

Tüzel kişiler için de uyulması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir:

29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak ticaret sicil kaydına işlenmiş olması gerekmektedir.

9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre müflis olmaması, konkordato ilan etmemiş olması veya hakkında iflasın ertelenmesi kararı verilmemiş olmaması gerekmektedir.

Şahıs şirketlerinde (kollektif şirket, komandit şirket) tüm ortakların, sermaye şirketlerinde (anonim şirket, limited şirket) ise doğrudan yüzde on veya daha fazla hisseye sahip ortaklar ile yönetim kurulu başkan ve üyelerinin, genel müdür, genel müdür yardımcısı ile benzeri üst yönetim kademelerinde tüzel kişiliği idare ve temsile yetkili personelinin bu maddenin (a) bendinin üç numaralı alt bendinde belirtilen suçlardan mahkum olmaması gerekmektedir.

Vergi dairesine kayıtlı olmak.

Sabit bayilik faaliyetini yürütmeye yetkili, her türlü yasal sorumluluğu ve ücreti bayiye ait olmak üzere en az bir çalışanı olması gerekmektedir.

Sabit bayiye ait en az birer adet sabit telefon numarası, GSM telefon numarası, elektronik posta adresi bulunması gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan kişiler erekli olayları aldıktan sonra iddaa bayisi açabilir. Kişilerin iddaa bayisi açmak için tamamlaması gereken evraklar da yer almaktadır. Başvuru işlemi sırasında kişilere gerekli olan evraklar şu şekildedir:

Bayilik başvuru formu

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Sabıka belgesi

Başvuru bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu

Tüzel kişilerde şirket adına yatırıldığına dair şirket yetki belgesi

Başvuru şartlarını tamamlayan kişiler gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra Spor Toto başkanlığına müracaat edebilir. Başvurusunun ardından yapılan incelemeler doğrultusunda kurallara uygun bir şekilde bayilik açılmasına izin verilmektedir. Her yıl birçok kişi iddaa bayiliği açmak için başvuru yaparken seçimlerde kura yöntemiyle yapılmaktadır. Adına kura çıkan kişiler bayilik açabilmektedir.

iddaa bayisi açmanın maliyetleri

İDDAA BAYİLİĞİ AÇMANIN MALİYETİ NEDİR?

Spor Toto tarafından düzenlenen kura çekimleri ne katılmak isteyen kişilerin Öncelikle 250 TL ücret ödemesi gerekir. Kura sonucunu kazanan kişilerin ise 13 bin dolar tutarında bir hasılat temini ödemesi istenir. Bunun yanı sıra kişilerden 3 bin 300 dolar teminat bedeli de alınmaktadır. İddaa bayisi açmak isteyen kişiler bu işlemleri 10 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gerekir. Belirlenen süre içerisinde işlemlerini tamamlamayan kişilerin hakları yanmaktadır.

Ayrıca bu ödemeler dışından kişilerin dükkanlarından bilgisayar monitör ve iddaa sonuçlarını canlı yayınlayabilecekleri ekran satın alması gerekmektedir. Dükkana size ait olmaması durumunda ise kira bedeli de size aittir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN