Kredi kartı yetersiz limit sorunu neden olur? Yetersiz limit durumunda ne yapmalıyız? Kredi kartı yetersiz limit nedenleri

Kredi kartı yetersiz limit sorunu neden olur? Yetersiz limit durumunda ne yapmalıyız? Kredi kartı yetersiz limit nedenleri

Ülkemizde pek çok insan kredi kartı kullanıyor. Alışverişlerini kredi kartı kullanarak yapan vatandaşlar bazen yetersiz bakiye sorunu ile karşılaşıyor! Peki böyle bir durumda ne yapmamız gerekir? İşte detaylar...

 

Bir çok vatandaş kredi kartı ile ihtiyaçlarını gideriyor. Nakit vermek yerine taksitli alışveriş yapmak daha kolay olduğu için kredi kartını tercih ediyorlar. Kasa da bazen yetersiz bakiye sorunu oluşuyor. Peki bunun sebebi ne? Haberimizde kredi kartında yetersiz bakiye sorunu ile ilgili detayları derledik. Detaylar haberimizde!

Haberimizde yer verdiğimiz başlıklar;

Kredi Kartı Yetersiz Limit Sorunu

Kredi Kartınızın Yetersiz Limit Durumunda Ne Yapmalısınız?

Kredi Kardı Neden Yetersiz Bakiye Verir?

KREDİ KARTI YETERSİZ LİMİT SORUNU

Kredi kartı yetersiz limit sorunu için başlıca nedenler;

Limit yetersizliği

Blokaj

Kanuni takipte olma durumu

Kartınızın kapalı olması

Şüpheli işlem olarak görünmesi

Bir çok vatandaşın yaşamış olduğu en büyük sorunlardan biri ise yetersiz bakiye. Eğer kredi kartına toplam limit ödenmemiş ise alışveriş yaptığımızda kasada yetersiz bakiye uyarısı alıyoruz. Vatandaşlar taksitli alışveriş esnasında bu sorunla daha sık karşılaşıyor. Nedeni ise taksitli alışveriş olsa dahi taksit tutarı değil ürünün toplam tutarı kartta olması gerekiyor.

Örnek verecek olursak; 750 liralık bir ürünü 10 ay taksitle aylık 75 TL ile ödenecekse kart limitinin 75 lira değil, 750 lira olması gerekir. Çünkü taksitli alışverişlerde toplam tutardan para her ay eksilir. 750 liralık ürün alındıktan sonra kart limiti 750 lira olan vatandaşın bu alışverişinden 3 ay sonra tekrar 225 liralık daha alışveriş yapabilir. Çünkü 3 taksiti ödemiş olur ve yetersiz bakiye sorunu ile karşılaşmaz.

KREDİ KARTINIZIN YETERSİZ LİMİT DURUMUNDA NE YAPMALISINIZ?

Kredi kartı ile alışveriş yapmanız durumunda yetersiz bakiye sorunu ile karşılaştığınızda bankanızı aramanız yeterli olacaktık. Limit artışı yapmanızda mümkün olabilir. Teknoloji devrinde yaşadığımız bu dönemde daha tedbirli olmak açısından bankaların mobil uygulamalarını cihazınıza indirip oradan bakiyenizi kontrol ederek alışveriş yapmanızda fayda var.

KREDİ KARTI NEDEN YETERSİZ BAKİYE VERİR?

Kredi kartı borcu ödenmemiş ise, veya otomatik ödeme talimatı verip faturalarınız karttan ödeniyor ise farkında değilseniz kredi kartı yetersiz limit uyarısını alabilirsiniz. Bu durumla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız daha planlı bir şekilde hareket etmenizde fayda var.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN