Mikla Restoran nerede, şefi kim? Michelin yıldızı sahibi olan Mikla Restoran hakkında bilgiler

Mikla Restoran nerede, şefi kim? Michelin yıldızı sahibi olan Mikla Restoran hakkında bilgiler

İstanbul yıldızını buldu. Beyoğlu Pera’da yer alan Mikla 'Yeni Anadolu Mutfağı' ile Michelin yıldızının sahibi oldu. Mikla Michelin yıldızının ne demek olduğu, ne anlama geldiği merak ediliyor. İşte Mikla Michelin yıldızı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Yeni Anadolu Mutfağı ile tüm gözleri üzerinde toplayan Mikla, 1 Michelin yıldızının sahibi oldu. İstanbul Beyoğlu'nda bulunan restoran yıldızları toplamaya devam ediyor. Lezzetleri ile göz dolduran Mikla hakkında araştırmalar devam ediyor. Mikla Michelin yıldızının ne olduğu ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.İşte Mikla Michelin yıldızı hakkında merak edilen tüm detaylar…

MİKLA MİCHELİN NEDİR?

Çağdaş İstanbullu Restoran yer atma düşüncesi ile Ekim 2005 yılında hayata geçen Mikla, Mehmet gürs tarafından açıldı. Türk ve İskandinav dokunuşlarını yer aldığı restoranda çarpıcı bir denge yansıtılıyor. Ağustos 2012 yılında Yeni Anadolu Mutfağı konsepti ile karşımıza çıkan Mikla, kaliteli yemek misyonuna artı özellik katmıştır. Uluslararası platformlarda çıtayı yüksek tutan Mikla, çıtayı yukarı çıkarmaya devam ediyor. Kullanılan her malzemeler o topraklarda yaşayan insanların gelenek ve göreneklerini yansıttığı söyleniyor. Anadolu'nun her köşesinden özenle seçilen malzemeler mutfakta kullanılmaya devam ediyor.

Mikla Restoran nerede

Mehmet Gürs tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Mikla’nın resmi internet sitesi üzerinden ifadeler kullanıldı:

"Bölge mutfağını taze bir bakış açısı ile ele alma vakti geldiğinin düşüncesindeyim. Geçmişteki zengin mutfak kültürlerinin hem bugün hem de gelecekte var olabilmeleri için yeni bir yaklaşım vazgeçilmez. Yeni Anadolu Mutfağı'nın kalıpları yok; mutfağa bir yaklaşım, onu algılama ve ele alma biçimidir. Bu yaklaşım birçok şekilde ve alanda yorumlanmalıdır."

MICHELIN YILDIZI NE DEMEK?

Mikla, Michelin yıldızı alırken bunun ne demek olduğu ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Pera'da yer alan Mikla, Anadolu geleneklerine yeni bir dokunuş ile sofralara yansıtıyor. Türk ürünlerindeki çeşitliliği ve zenginliği koruyarak yeni kreasyonlar ortaya çıkaran Mikla, tabaklara lezzet patlaması yaşatıyor. Hafif haşlanan ve Izgara yapılan ahtapot, semizotu ve elma sirkeli yeşil fasulye turşusu MICHELIN Rehberi müfettişlerinden tam puan aldı.

Mikla yemekleri

MİKLA RESTORAN NEREDE?

İstanbul'da yer alan restorana gitmek isteyen birçok kişi restoranın adresini araştırıyor. Yüksek kaliteli mutfak anlayışı ile hizmet sağlayan Mikla, Akdeniz mutfağı ve modern mutfağı sofralarınıza taşıyor. Mikla’nın adresi şu şekildedir:

 Adres: Meşrutiyet Caddesi No:15, 18. kat Tepebaşı/Beyoğlu, Istanbul, 34430, Türkiye

Telefon: 212 293 56 56

MİKLA TÜRK LEZZETLERİNİ TANITMAYA DEVAM EDİYOR

Mikla hakkında Michelin rehberinde yer alan yorumlarda Mehmet Gürs'ün Yeni Anadolu Mutfağı’nın geleneğe saygıyı yenilik duygusuyla birleştiği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra ustalığın önemi ve Türkiye'nin sunduğu büyük ürün çeşitleri yer alırken tedarikçilerin de harika bir elçi olduğu söyleniyor. En kaliteli malzemeler ile çalışıldığı belirtilirken gereksiz telaştan arındırılmış orijinal yemeklerde yer almanın gururunun yaşandığı vurgulanıyor. 

Mikla Nerede

Her şeyin lezzet derinliği çerçevesinde ilerlediği söylenirken Şef Gürs'ün yemeklerinin başlı başına karmaşık değil, ancak karmaşıklıkları lezzetlerin hassas uyumunda yattığının altını çiziliyor. Yapılan açıklamanın devamında yer alan ifadeler şu şekildedir:

Örneğin, hafifçe haşlanmış ve ardından ızgara yapılmış ahtapot dokunaçları, hafif tatlı bir sos ilavesiyle zenginleştiriliyor. Semizotu ve elma sirkeli yeşil fasulye turşusu salatası hoş bir keskin tat sunuyor. Yoğun bir sebze sosu ve kurutulmuş balık yumurtası ekleyin ve her lokmada dikkatinizi çeken büyüleyici bir tat elde edin. Etten uzak durmak isteyenler ise şefin her zaman hazır bir vegan menüsünün bulunduğunu bilmekten mutluluk duyacaktır.”

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN