Pasaport başvurusu yaptıktan sonra kaç günde çıkar, teslim olur? Pasaport çıkartma süresi

Pasaport başvurusu yaptıktan sonra kaç günde çıkar, teslim olur? Pasaport çıkartma süresi

Yurt dışı planı olanların merak ettiği pasaport süreci herkes tarafından detaylıca araştırılmaktadır. Özellikle acil pasaporta ihtiyacı olan kişiler pasaport sürecini ve kaç günde ellerine teslim edileceğini merak etmektedir. Peki, pasaport kaç günde çıkar? Pasaport süresi ne kadardır? İşte detaylar...

Yurt dışına çıkmak için gerekli olan pasaport yetkili kişiler tarafından uygunluk durumunda vatandaşlara verilmektedir. Yurt dışında kimlik yerine geçen bu pasaportların nasıl ve nereden çıkarılması gerektiği ise internet üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. Pasaport kaç günde çıkar? Pasaport süresi en kısaya nasıl indirilir?

PASAPORT NE KADAR SÜREDE KİŞİYE ULAŞIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafına yapılan pasaport başvurusunda gerekli olan belgelerin doğru şekilde verilmesi üzerine 3 iş günü ya da 4 iş günü içerisinde kişiye pasaport ulaştırılmaktadır. Fakat adresiniz kırsal kesimlerde bulunuyorsa bu süre 7 iş gününe denk gelir.

PASAPORT ÇIKARMA SÜRESİ NE KADAR?

Acil pasaporta ihtiyacı olanların merak ettiği pasaport çıkarma süresi değişkenlik gösterirken ortalama 3-5 gün arasında olmaktadır. Gişe işlemlerine gerekli olan belgelerin verilmesi durumunda acil pasaport başvurusunda bulunmak mümkündür. Acil başvurusu yapıldığında pasaportun çıkma süresi normal sürece göre daha hızlı ilerlemektedir. Fakat pasaport çıkartmak için farklı bir ülkede iseniz bu süre çok daha uzun olabilir. Yurt dışından başvuruda bulunan kişilere pasaportun kargo ile gönderimi sağlanacağından süre otomatik olarak uzamaktadır. Önceden planlanmış yurt dışı seyahatiniz var ise en az 15 gün önceden pasaporta başvuru yapmanızda yarar var.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN