Pitbull beslemek yasak mı? Pitbull besleyen kişilere ceza verilir mi? Pitbull besleme ceza tutarları 2022

Pitbull beslemek yasak mı? Pitbull besleyen kişilere ceza verilir mi? Pitbull besleme ceza tutarları 2022

Son yıllarda köpek saldırıları artarken bazı köpek cinslerini beslemenin de yasak olduğu bilinmektedir. Peki, Pitbull beslemek yasak mıdır? Pitbull beslemenin cezası nedir? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Dünyanın en tehlikeli köpek cinslerinden biri olan Pitbull 19. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıktı. Bulldog ve terrier cinsi köpeklerin çiftleşmesi sonucunda ortaya çıkan pitbull cinsi tehlikeli köpekler arasında yer alıyor. Amerika'da yapılan deneyler sonrasında pitbull köpek cinslerinin günümüzdeki hali ortaya çıkarıldı. Erkek pitbull cinsleri 46 cm civarında olurken dişi cinsler ise 42 cm civarındadır. Ağırlıkları ise yaklaşık 20 kilo civarındadır. Çevik ve kaslı bir yapıya sahip olan pitbull cinsi köpeklerin çene yapıları da oldukça güçlüdür. Peki, Pitbull beslemek yasak mıdır? Pitbull beslemenin cezası nedir? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

PİTBULL BESLEMEK YASAK MI?

Hem Türkiye'de hem de dünyada pitbull cinsi köpekler yüzünden ölen ya da yaralanan birçok kişi bulunmaktadır. Saldırgan ve hırçın bir yapıya sahip olan pitbull cinsi köpeklerin en ufak bir şeye agresifleşerek saldırdığı görülmektedir. Pitbull cinsi köpekleri Türkiye'de ve diğer birçok ülkede dışarıda gezdirilmesi ya da beslenmesi yasaktır. 5199 numaralı Hayvan Koruma Yasasının Yasaklar başlığı altında yer alan 14. Maddede, Pitbull Terrier ve Japon Tosa şeklinde köpek cinsleri özellikle tehlike olan hayvanları sahiplendirmek, üretmek, satışını yapmak, ülkeye girişi ve reklamını yapmak, hediye ya da takas etmek ve sergilemek kesinlikle yasaktır ifadeleri yer alır. Yasada yer alan 28 madde doğrultusunda bu kurallara uymayan kişilere yüksek miktarda idarî para cezası verilir. 

Pitbull Beslemek Yasak MI

PİTBULL BESLEMENİN CEZASI NEDİR?

Yırtıcı ve saldırgan bir yapıya sahip olan pitbull cinsi köpeklerin beslenmesi yasaktır. Çok güçlü bir çene yapısına sahip olan pitbull cinsi köpeklerin en ufak bir şeye sinirlenerek saldırıda bulunduğu görülmektedir. Özellikle son yıllarda pitbull cinsi köpeklerin insanlara saldırdığı, öldürdüğü ya da sakat bıraktığı görülmektedir. Pitbull cinsi köpeklerin bir kişiyi öldürmesi durumunda köpek öldürülür ya da ele geçirilir. Pitbull cinsi köpeğin sahibi ise idari para cezasına çarptırılır.

Türkiye'de 14 yıldır pitbull cinsi köpeklerin beslenmesi ve satılması yasaktır. Ancak tüm bunlara rağmen hala besleyen ve dışarıda dolaştıran birçok kişi görülmektedir. Pitbull cinsi köpeklerin özellikle tehlike arz etmesi durumunda DSİ ya da Orman Müdürlüğü polislerine ihbar edilmesi gerekir. İhbar sonrasında pitbull sahiplerinin köpekleri elinden alınırken 6.306 TL idari para cezası uygulanır. Bu köpeklerin satışını yapan kişilere ise 11 bin TL idari para cezası verilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN