Salavat nedir, nasıl getirilir? Salavat arapça okunuşu ve türkçe anlamı

Salavat nedir, nasıl getirilir? Salavat arapça okunuşu ve türkçe anlamı

Salavat'ın araştırması devam ediyor. Salavat-ı şerif nedir, nasıl getirilir, salatu selam nedir gibi sorular özellikle kandil gecelerinde sıklıkla araştırma konusu olmakta ve arama motorlarında sıklıkla aranmaktadır. İşte, salavat arapça okunuşu ve türkçe anlamı..

Salavat'ın araştırması devam ediyor. İslam aleminin en önemli gece ve günlerinden biri olan Mevlid Kandili gecesini diğer kandil gecelerinden ayıran en önemli özellik Peygamberimizin gecesidir. Muhammed bu gece doğdu. Bu özel gecede Peygamberimize şefaatine ulaşmak için Salavat'ı getirmek isteyen binlerce Müslüman Salavat nedir ve nasıl getirilir sorusuna cevap arıyor.

SALAVAT NEDİR, NASIL GETİRİLİR?

Salavat nedir, nasıl getirilir

Salât ve selam kelimelerinden meydana gelen salat-u-salut birleşik kelimesini kullanır. Peygamber'e Allah'ın rahmetini ifade eden ve ona esenlik dileyen dualar okunur. Salavat, salata kelimesinin çoğuludur. Kur'an-ı Kerim şöyle buyurur: "Allah ve melekleri, şüphesiz Peygamber'e salât ederler. (Ahzab, 33/56).

Bir müminin salatı, dua etmeleri anlamına gelir ve Allah'ın salât ve selâmı Peygamber (s.a.v.)'e, O'nun şanının artmasını dileyen meleklerin duaları şeklinde tanımlanır.

E KISA SALAVAT: Peygamber'in (s.a.v.) namaz kıldırmasını emreden bu ayete istinaden geçmişte düzenlenen salât selamlarının pek çok örneği vardır. Bunlardan bir tanesi Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygamberin (s.a.s.) salât-u selam getirmesini emreden ve bunun akabinde dönemlerde tanzim edilmiş pek çok salâtu selamın örnekleri de mevcuttur.

Hz. Peygambere (s.a.s.) en kısa şekli ise şekilde;

“Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN