SGK çağrı merkezi numarası kaçtır? SGK müşteri hizmetleri olanakları

SGK çağrı merkezi numarası kaçtır? SGK müşteri hizmetleri olanakları

SGK tarafından vatandaşa sunulan çağrı merkezi birçok kolaylığı da beraberinde getirmektedir. Peki SGK çağrı merkezi numarası kaçtır? Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşlar işlerini daha kolay halledebilmek amacıyla SGK çağrı merkezi numarasını ve olanakları araştırmaya devam ediyor. Peki SGK çağrı merkezi numarası kaçtır? SGK çağrı merkezi olanakları nelerdir? SGK çağrı merkezi müşteri hizmetleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK ÇAĞRI MERKEZİ NUMARASI

SGK çağrı merkezi numarası 170'dir. Çağrı merkezinde operatörlerde sabit hat ücreti alınmaktadır.

170 HANGİ SAATLERDE AÇIK

SGK çağrı merkezi 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet vermektedir. SGK çağrı merkezi ALO 170 arandığı zaman vatandaştan kimlik bilgileri istenmektedir. Aynı zamanda teyit amacıyla anne kızlık soyadı gibi özel bilgiler de talep edilebilmektedir.

SGK Çağrı Merkezi Numarası ve Olanakları

170 HANGİ İŞLEMLER İÇİN ARANABİLİR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen tüm işlemler için ALO 170 aranabilmektedir. Vatandaşın arayarak sorduğu ve öğrenmek istediği konular için 3 iş günü içinde dönüş yapılmaktadır. Sorulan sorular uzman tarafından değerlendirilir. Kurumda işlemler için mevzuat ve prosedürler ile ilgili, işçi ve çalışan hakları ile ilgili, emeklilik, SGK prim süresi, sigorta bilgisi gibi konuları öğrenmek için 170 aranabilmektedir. Emeklilik süresini hesaplatmak ya da emeklilik ile ilgili bilgi almak için kurumun müdürlüğüne gitmek yerine 170'i arayarak bilgi almak vatandaşlar için daha kolay hale getirilmiştir.

ALO 170 MENÜLERİ

ALO 170'i aradıktan sonra eğer rapor ücretleri, çeyiz ve emzirme ödemeleri ile ilgili bilgi almak için 1'i, sigorta hizmet süresi ile ilgili bilgi edinmek için 2'yi, emeklilik ile ilgili bilgi almak için 3'ü, sağlık aktivasyon bilgilerini öğrenmek için 4'ü, ihbarlar ve şikayetler için 5'i, yabancı çalışanların izinleri ile ilgili bilgi almak için 6'yı, diğer konular için 7'yi ve maden ve iş kazaları ile ilgili bilgi almak için 0'ı tuşlamanız gerekmektedir.

ALO 170 EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

ALO 170'i arayarak emeklilik talebinde bulunmak mümkün değildir ancak kişi emeklilik süresi ve diğer bilgileri için 170'i arayabilir. Örneğin emeklilik süresi, emeklilik başvurusunun aşaması, maaş durumu, maaşın ne kadar olacağı gibi soruların cevabını çağrı merkezinden öğrenmeniz mümkündür.

İHBAR ETMEK MÜMKÜN

Eğer bir kurumda sigorta yapılmadan işçi çalıştırıldığını öğrenirseniz ALO 170'i arayarak kurum hakkında şikayette bulunabilirsiniz.

RAPOR ÇEYİZ VE EMZİRME ÖDEMELERİ

ALO 170'i arayarak rapor ödemesi, çeyiz ödemesi, emzirme ödemesi ile ilgili bilgi almak için 1'i tuşlayıp kimlik numaranızı tuşladıktan sonra bilgi edinmeniz mümkündür.

SİGORTA SÜRESİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Eğer sigorta hizmet sürenizi öğrenmek istiyorsanız 170'i arayıp 2'yi tuşladıktan sonra kimlik numaranızı girerek istediğiniz bilgiyi edinebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN