Sosyal medya yasası 29. Madde nedir, neleri kapsıyor?

Sosyal medya yasası 29. Madde nedir, neleri kapsıyor?

CHP lideri Kemal Kılıcdaroğlu katıldığı toplantıda sosyal medya yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya yasası için maddeler sıralandı! İşte detaylar...

Sosyal medya yasası oldukça gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı toplantıda bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Resmi Gazetede de yayınlanan "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" hakkında konuştu. Peki sosyal medya yasası için neler söyledi? 29. maddenin önemi ne? Sosyal medya yasası hangi maddelerden oluşuyor? Genel Kurul toplantısında hangi madde onaylandı? Detaylar haberimizde!

SOSYAL MEDYA YASASI 29. MADDE NEDİR?

Bugün yapılan Genel Kurul toplantısında karar alındı! Sosyal medya yasası için 29. madde oy birliği ile onaylandı. Madde de; yalan haber yayma durumunda 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası olacak. Yayılan haber asılsız ise ülkenin huzurunu güvenini bozuyor ise, vatandaşları panik haline getiriyor ise ve bir kasıt varsa hapis cezası alacak. Sosyal medya yasası maddeleri ise haberimizde yer alıyor! İşte o maddeler...

SOSYAL MEDYA YASASI MADDELERİ NELERDİR?

-Resmi ilanlar, şartları Basın İlan Kurumu Genel Kurulunca belirlenecek internet haber sitelerinde de yayımlanacak.

-Basın kartı talep eden medya mensuplarının ve enformasyon görevlilerinin ilgili Kanun kapsamına dâhil edilmesi öngörülüyor.

-İnternet haber sitelerinde çalışanlar basın mensubu sayılacak.

-Çocukların, internette veya sosyal medyada yasa dışı, ahlaki değerlere aykırı ve zararlı olabilecek içeriklere maruz kalmasının önüne geçilebilecek. Çocukların, gençlerin ve ailenin, internetin yasa dışı içerikleri hakkında bilinçlendirilmesi ve güvenli kullanımı konusunda bilgilendirilmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne ilave görevler verilecek.

-Tüm haber siteleri, yayınladıkları içerikleri saklamak zorunda olacak. Yasa, hukuka aykırı içeriklerin yok edilmesinin veya keyfi olarak ortadan kaldırılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor.

-Bir içerik için verilen kaldırma kararı, tüm site ve platformlarını kapsayacak. Her site için ayrı ayrı karar çıkartılmasına gerek kalmayacak.

-Haber sitelerini desteklemek amacıyla belli kurallar çerçevesinde resmî ilan ve reklamlar, haber sitelerinde yayınlanabilecek.

-Bir haber sitesi künyesiz bir şekilde faaliyet gösteremeyecek.

-Bir gazete için geçerli kurallar, haber üreten internet siteleri için de geçerli olacak.

-Sosyal medya platformlarına BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) denetlemesi koşulu getiriliyor.

-Sosyal ağlara Türkiye ofisi açma ve Türkiye temsilcisi bulundurma zorunluluğu getirilecek. Temsilcinin gerçek kişi olması halinde bu kişinin Türkiye'de ikamet etmesi ve Türk vatandaşı olması gerekecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN