Tek tıkla zamlı emekli maaşını öğren! 2023 emekli zammında yolun sonu geldi: En düşük maaş 5 bin TL'nin üzerine çıktı!

Tek tıkla zamlı emekli maaşını öğren! 2023 emekli zammında yolun sonu geldi: En düşük maaş 5 bin TL'nin üzerine çıktı!

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamlar vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Ocak 2023’de zamlı maaşların ne kadar olacağı en çok araştırılan konuların başında geliyor. TÜİK tarafından açıklanacak Aralık enflasyon rakamları ile birlikte yeni ücretlerde belli olacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Ocak ayı için sayılı günler kala emekli ve memur maaşları hakkında araştırmalar da hız kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 17.17 memur emeklisine ise yüzde 18.27 zam yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda TÜİK tarafından açıklanacak veriler önemli bir yere sahiptir. Aralık enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yeni rakamlarda netlik kazanacak. Milyonlarca vatandaş 2023 yılında en düşük emekli maaşını ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

OCAK 2023 ZAMLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Aralık ayını yavaş yavaş geride bırakırken Ocak zamları da araştırılmaya başladı. Yeni yılın ilk ayında memur ve emeklilere yapılacak olan zamlar 3 Ocak tarihinde belli olacak. TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık enflasyon rakamları ile birlikte yapılacak olan zamlarda netlik kazanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon rakamları doğrultusunda yeni maaşlarını öğrenecek. Bununla birlikte memur ve memur emeklilerine %8 zam ile birlikte enflasyon farkı ödemesi yapılacak.

2023 emekli maaşları

MERKEZ BANKASI İPUCU VERDİ

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen Piyasa Katılımcıları Anketi, dikkat çeken ipuçlarını da beraberinde getirdi. Anket kapsamında 2022 yılının ikinci yarısı için enflasyon rakamının yüzde 66.80 olacağı belirtildi. Bu kapsamda emeklilere zam oranı yüzde 17.17 olurken memur ve memur emeklileri içinde yüzde 18.20 7 zam yapılacağı ifade ediliyor.

MEMUR MAAŞLARI YENİ RAKAMLARI AÇIKLANDI

Yapılan Tahminlerin doğru olması durumunda en düşük memur maaşının 10.768 TL olacağı duyuruldu. Bu kapsamda memur emeklileri için ödenen 6.078 TL'nin 7.188 TL, esnaf emeklileri için ödenen 4.197 TL'nin 4.918TL, 2000'den önce emekli olan SSK'lılar içinde ödenen 4.687 TL’nin 5.491 TL olacağı belirtildi.

Ocak ayında memur maaşlarına katsayının eklenmesi ile birlikte her ay düzenli olarak yapılan aile yardımı ödemeleri de artacak. Yüzde 18.27 oranında gerçekleşen tahminin tutması durumunda 6 yaş altında iki çocuğu bulunan vatandaşlara 1.191TL 88 kuruşluk ödemenin 1291 TL'ye yükseleceği belirtildi.

emekli maaşları ne kadar olacak

Memur katsayıları ile birlikte diğer sosyal destek ödemelerine de zam yapılacak. Açıklanan rakamlar kapsamında 65 yaş aylığı ödemelerini 1.817 TL, evde bakım desteği ödemelerinin 3.945 TL, engelli aylığı ödemelerinin ise 1.450 TL ile 2.176 TL arasında olacağı ifade edildi.

Ocak ayında zamlanacak olan maaşları zam oranları ile birlikte refah boya eklenmesi de bekleniyor. Bununla birlikte emeklilere taban aylık ödemesinin de yüksek tutarda olması düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN