TOGG batarya şarj süresi kaç SAAT? TOGG kaç KM mesafe gider?

TOGG batarya şarj süresi kaç SAAT? TOGG kaç KM mesafe gider?

İlk yerli otomobilimiz TOGG ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi TOGG bataryasının şarj süresini araştırıyor. Peki, TOGG ne kadar sürede şarj oluyor, TOGG şarjı ne kadar gidiyor? İşte detaylar...

İlk yerli otomobilimiz TOGG'un üretim tesisi açılışı ve ilk seri üretim aracı bugün banttan indi. Vatandaşların TOGG hakkındaki araştırmaları ise hız kazandı. Peki, TOGG kaç dakikada şart ediliyor? TOGG şarjı kaç km gidiyor? Detaylar haberimizde...

TOGG NE KADAR SÜREDE ŞARJ OLUYOR?

300 ile 500 km olacak şekilde 2 ayrı şekilde satışa sunulacak olan modellerin bataryalarının şarjı hızlı şarjda maksimum 30 dakikada %80 dolacak. TOGG modelleri yalnızca bir otomobil olmayacak, dört tekerlekli akıllı cihaz olarak da kullanılabilecek. Yazılımı ile ön planda olacak olan TOGG internetten alışveriş, ödeme, bağlantılı servis gibi pek çok önemli hizmet verecek.

Siyah ve geniş ızgaranın üstünde bulunan gri renkteki lale motifleri ile TOGG C-SUV Türk kültürünün izlerini taşıyor. Ayrıca araç elektrikli olduğundan ızgarada hava boşluklarının yerine kamera ile sensörler yer alıyor.

TOGG ŞARJ İSTASYONLARI NERELERDE OLACAK?

TOGG için ilk olarak 400 bölgede 600 şarj istasyonu yapılacak. Trugo şarj istasyonu 25 dakikalık sürede bataryanın %80'ini şarj edebilecek. Ayrıca her 25 kilometrede minimum 1 şarj istasyonu olacak.

Trugo şarj istasyonu kalabalık bölgelerde 25, diğer yerlerde ise 50 km'de bir şarj istasyonu olacak. 2023'e dek tüm Türkiye'de toplam 600 şarj istasyonu kurulması hedefleniyor.

 togg şarj süresi

GÜNCEL TRUGO ŞARJ İSTASYONU KAÇ TANEDİR?

Şuan bulunan trugo sayısı altı tanedir.

TOGG EVDE ŞARJ EDİLEBİLECEK Mİ?

ODEF EXPO 2022 47. U.A İnegöl Mobilya Fuarında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, "Aracımızı da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile birlikte 29 Ekim tarihinde Gemlik'te fabrika açılışında yaptık. Milletimize hayırlı olsun. Her yere şarj istasyonu yerleştirilmeye başlandı. Zaten evden de şarj edilecek. Vatandaşımız gerek evlerinde gerek yolda araçlarını sorunsuz şarj edebilecekler" sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN