TOKİ sosyal konut kuralarında sona yaklaşılıyor! İstanbul, Ankara, İzmir kuraları için kritik tarih

TOKİ sosyal konut kuralarında sona yaklaşılıyor! İstanbul, Ankara, İzmir kuraları için kritik tarih

TOKİ çekilişi tüm hızıyla devam ediyor. 30 Kasım'da İstanbul Tuzla'da düzenlenen TOKİ çekilişinin ardından TOKİ çekiliş verilerinin illere göre incelenmesi hız kazandı. . 8-18 Aralık TOKİ yeni çekiliş takvimini paylaştık. Çekiliş noter huzurunda ve canlı yayınla gerçekleştirildi. Ayrıntılar haberimizin detayında..

Aralık ayına girerken, güncellenen çekiliş takviminde sıra Karadeniz ve İç Anadolu bölgesine geldi. 8-18 Aralık çekiliş takvimi bu hafta başında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte, TOKİ 2022 çekiliş tarihleri ​​ve TOKİ çekiliş sonuçları sorgulama ekranı.

TOKİ ÇEKİLİŞLERİ DEVAM EDİYOR

İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kuraları için kritik tarih

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Şırnak'taki TOKİ toplu konutları için kura çekimi 7 Kasım 2022'de başladı. Aksaray ve Çankırı kura çekimi 8 Aralık 2022 Perşembe günü yapılacak. Çekiliş noter huzurunda şeffaf bir şekilde takip edilecek ve TOKİ'nin resmi sosyal medya hesaplarında yayınlanacaktır.

TOKİ 8-11 ARALIK KURA ÇEKİMİ PROGRAMI

Her hafta açıklanan TOKİ çekiliş tarihleri ​​ile yeni bir haftanın takvimi açıklandı. İşte 13 ilde 8 Aralık'tan 18 Aralık'a kadar TOKİ çekiliş tarihlerinin listesi:

8 Aralık Çarşamba Saat: 10:00 - Çankırı

8 Aralık Çarşamba Saat: 10:00- Aksaray

9 Aralık Perşembe Saat: 10:00- Kastamonu

9 Aralık Perşembe Saat: 10:00- Niğde

10 Aralık Cuma Saat: 10:00 - Sinop

10-11 Aralık Cuma-Cumartesi Saat: 10:00 - Kayseri

TOKİ'NİN KURA ÇEKİMİ MART 2023'TE SONA ERECEK

İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kuraları için kritik tarih

TOKİ toplu konut çekilişi 6 ayda tamamlanacak. Bu, Mart 2023'te 250 bin dairenin hak sahiplerini belirleyecek. Bakan Murat Kurum konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "İnşallah 2 yıl içinde tüm konutları, lojmanları, işyerlerini vatandaşa devredeceğiz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Uygun olmayan adayların kayıt ücretleri, çekiliş tarihinden 5 iş günü sonra iade edilecektir. Başvurunuzu iptal etseniz bile çekilişi beklemeden başvuru ücretinin iadesini alabilirsiniz. Çekilişe katılamayacak durumdaysanız, TOKİ başvuru ücretinizi başvurduğunuz bankanın resmi şubelerinden ve ATM'lerinden tahsil edebilirsiniz.

TOKİ KURA SONUÇLARINI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

TOKİ çekilişine ilişkin açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum şunları söyledi: "Bu kurallar dijital ortamda yayınlanmaktadır. Hak sahiplerini belirlemek için halkın gözü önünde kura çekiliyor."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN