Trafiğe çıkmadan önce kontrol edin! Eğer bu yoksa 8 bin 190 TL ceza kesiliyor

Trafiğe çıkmadan önce kontrol edin! Eğer bu yoksa 8 bin 190 TL ceza kesiliyor

Son güncellemeye göre, milyonlarca araç sahibi için trafik ceza miktarlarında bir güncelleme yapıldı. Yola çıkmadan önce ehliyet sahiplerinin bu güncellemeyi takip etmemesi durumunda ise 8 Bin 190 TL'lik bir ceza ile karşılaşmaları söz konusu olabilir. İşte haberin ayrıntıları...

Son güncellemeyle birlikte, ehliyetsiz araç kullanmanın cezası önemli ölçüde yükselmiştir. Bu sebeple ehliyet sahipleri, evden çıkarken mutlaka ehliyetlerini yanlarında bulundurmalıdır. Ehliyetsiz araç kullanmanın 2023 yılındaki ceza miktarı farklılık göstermektedir. Bir araç sahibi, ehliyetsiz araç kullandığında, bu durumda ceza miktarı 8.190 TL olarak belirlenmiştir. Bu ceza, 15 gün içinde ödenirse %25 indirimle uygulanmaktadır.

İKİ DURUM AYNI ANDA OLURSA İKİ KATI CEZA

CEZA

Ancak ehliyetsiz araç kullanan kişi, aracın sahibi olmadığı durumlarda, ceza miktarı iki katına çıkmaktadır. Yani ceza miktarı 16.380 TL'ye yükselmektedir. Bu nedenle trafikte ehliyetsiz araç kullanmaktan kaçınmak, hem yasalara uygun hareket etmek hem de ciddi cezalardan kaçınmak için büyük bir önem taşımaktadır.

Güncellenen ceza miktarı, 2023 yılında ehliyetsiz araç kullanmanın cezasını 8.190 TL olarak belirlemiştir. Bu ceza miktarı, tüm araçlar için geçerlidir. Eğer aktif bir şekilde araç kullanırken yanınızda ehliyetiniz bulunmuyorsa veya henüz ehliyet almamışsanız, bu ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN