Vantrolog kelime anlamı nedir? Vantrolog kimlere denir? Vantrolog olmanın yolları

Vantrolog kelime anlamı nedir? Vantrolog kimlere denir? Vantrolog olmanın yolları

İnternet üzerinden çeşitli mesleklerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Merak edilen mesleklerden biri de vantrolog oldu. Peki vantrolog ne demektir? Vantrolog kelime anlamı nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Son dönemlerde sık sık araştırılan meslekler arasında Vantrologlar yer alıyor. Peki Vantrolog ne demektir? Vantrolog ne iş yapar? Vantrolog olunabilir mi? Vantrologlar ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

VANTROLOG NE DEMEKTİR

Vantrolog ya da diğer adıyla vantrilokların sesi sanki başka birinden geliyor gibi gelir. Halk arasında karnından konuşan kişi olarak bilinir. Vantrologlar gırtlaklarında olan bir hasar sonucunda iki ses çıkartabilir ve karşıdaki kişi başka biri konuşuyor gibi hisseder. Aynı zamanda bunu yaparken de dudaklarını kullanmazlar. O yüzden halk arasında karnından konuşan kişiler olarak bilinmektedir. Vantrolog kelimesinin kelime anlamı karın demektir.

Vantrolog Ne Demektir Nasıl Olunur

VANTROLOG KİME DENİR

Vantrolog mesleği yeni çıkan bir meslek dalı değildir, eski Mısır ve İbrani uygarlıklarında rastlanan bir meslek dalıdır. Atinalı Eurykles Eski Yunan'da en tanınan vantrolog olarak bilinmektedir. Vantrologlara Eski Yunan zamanında Engastrimanteis veya Eurykleides yani karından kehanet verenler denirdi. Eskiden vantrolog olan rahiplerin de olduğu, Mısırlı insanların konuşan heykelleri veya sesleriyle hırsızları kaçırdığı gibi mucizeler yaratabildiği düşünülürdü. Eskimolar, Maoriler ve Zulular arasında da vantrologlar vardır. Zamanla bu bir sanat dalına da dönüşmüştür. Ağzını oynatmadan konuşma sanatı olarak görülen yetenek eğitim ve gırtlak yapısıyla alakalıdır. Vantrologlar genel olarak kukla gösterileri yaparlar. Vantrolog olmak isteyen kişiler bununla ilgili eğitim alabilirler. Eğitimler kolay değildir ve eğitim sonucunda kuklalar için ses çıkarabilecek düzeye gelinmektedir. Ülkemizde henüz bununla ilgili bir eğitim verilmemektedir ancak yurt dışında yaygın olarak kursları vardır. Vantrolog kelimesi bu şekilde kullanılır ve yaygınlaşmıştır ancak doğru yazılışı ve telaffuzu vantrilok olarak bilinmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN