Vatandaş taneyle, onlar koliyle aldı! Esnafın yüzü güldü: Raflar boş kaldı! Edirnelilerin sabrı taştı!

Vatandaş taneyle, onlar koliyle aldı! Esnafın yüzü güldü: Raflar boş kaldı! Edirnelilerin sabrı taştı!

Uygun fiyatları fırsat bilen Bulgar turistler yılbaşı alışverişi için rotayı Türkiye'ye çevirdi. Edirne'ye akın eden Bulgarlar dönüş yoluna kolilerle girdi.

Yılbaşı yaklaşırken hazırlık yapmak isteyen Bulgar turistler alışveriş için Türkiye'yi tercih etti. Kur farkından dolayı Edirne'ye gelen turistler ne bulurlarsa alırken, ekonomiye de büyük katkı sağladılar. Bulgar turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden olan kent pazarında esnaf, yaşadıkları yoğunluk nedeniyle mutlu olduklarını söyledi. Pazar çevresindeki otoparkların neredeyse tamamı Bulgaristan plakalı araçlar ile dolup taştı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, turistlerin kentin ekonomisine önemli katkılarda bulunduklarını aktardı. Kenti yılbaşı alışverişi için tercih eden Bulgar halkının sayısında artış olduğunu söyleyen Kemal Cingöz şu sözlere yer verdi:

edirneye yılbaşı alışverişine gelen bulgarlar

NE BULSALAR ALIYORLAR

"Esnaftan daha çok yüklü alışverişlerini AVM'den yapıyorlar. Ne bulsalar alıyorlar. Yeterki hesaplı görsünler. Özellikle tatlı ürünleri, giyim eşyaları, her şeyi alıyorlar. Kent ekonomisine çok büyük katkı sağlıyorlar. Bunun yanı sıra yalnızca kent değil, ülke ekonomisine de katkısı oluyor. Yeter ki biz bunu sürdürülebilir yapalım. Pazarı tercih etmelerinin nedeni, çarşılara göre biraz daha uygun olması." Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş yapmaya gelen Şenay Hüseyinova, "Yılbaşı alışverişi için buraya geldik. Giysi, ayakkabı, çanta aldım. Türkiye hoşuma gidiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN