Yılbaşı gecesi herkes bu kente akın ediyor! Bir kişilik bile yer kalmadı! Tercih edilme nedeni ise şaşkına çevirdi!

Yılbaşı gecesi herkes bu kente akın ediyor! Bir kişilik bile yer kalmadı! Tercih edilme nedeni ise şaşkına çevirdi!

Yılbaşı öncesinde hazırlıklar yapılırken Türkiye'de de yoğunluk yaşanmaya başladı. Bulgaristan vatandaşları alışveriş için akın akın Edirne'ye geliyor. Edirne'de oteller ve turizm şirketleri turistler için özel paketler hazırlamaya başladı. Kentte doluluk oranının 0’e ulaşacağını ifade eden işletmeciler şimdiden tüm hazırlıklarını tamamladı.

Yeni yıl heyecanı artarken Bulgaristan vatandaşları ve Balkan ülkelerindeki yaşayanlar tatil için Türkiye'yi tercih ediyor. Edirne, Bulgaristan vatandaşlarını çok sık ağırlarken yeni yılda da Bulgar ve Balkan turistler şehre akın edecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da turistler erkenden rezervasyon yaptırmaya başladı. Özellikle kentte cuma ve cumartesi günleri büyük bir yoğunluk oluşurken Edirne'deki otellerde konaklayacak olan vatandaşlar alışveriş yapma ve eğlenme imkanı da buluyor. 2022 yılının sonuna yaklaşırken yılbaşı coşkusu da şimdiden hissedilmeye başladı.

KENTE AKIN AKIN TURİST GELİYOR

Yılbaşında Kısa bir süre kala Edirne dedi yılbaşı hazırlıkları tamamlandı. Kentteki oteller şimdiden rezervasyon almaya başlarken Otel İşletme Sorumlusu Can Pektaş, 2022 Aralık ayı değerlendirmesinde bulundu. Pektaş, gelecek olan misafirlerden rezervasyon almaya başladıklarını vurguladı. Planlamaların yapıldığını dile getiren Pektaş, yılbaşında İstanbul ya da yakın bölgelerdeki vatandaşların yılbaşı tatili için Edirne'yi tercih ettiğini söyledi.

Edirne Yılbaşı

Bununla birlikte Edirne'de Bulgaristan vatandaşlarının da yoğunluğu her geçen gün artıyor. Bulgar vatandaşları da yılbaşı için şimdiden rezervasyon yapmaya başladı. Pektaş, otellerde 30-31 Aralık tarihlerinde iki gece olarak konaklama rezervasyonlarının olduğu belirtti. Pektaş, “Hazırladığımız programla misafirlerimize güzel bir yılbaşı gecesi planlıyoruz. Yılbaşı sonrası da güzel bir sabah kahvaltısı ile misafirlerimizi ağırlamayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

BULGARLAR'IN TERCİH EDİRNE OLUYOR

Bulgar vatandaşların yılbaşı için ilk tercih Edirne olurken Balkan ülkelerinden gelen birçok turist de yeni yıl heyecanını Edirne'de yaşayacak. Balkan ülkelerinden de misafir beklediğini dile getiren Pektaş, planlamaları tamamladıklarını ve rezervasyon işlemlerinin başladığını söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN