Yoga eğitmeni nasıl olunur, sertifikası nasıl ve nereden alınır?

Yoga eğitmeni nasıl olunur, sertifikası nasıl ve nereden alınır?

Yoga, gerçek mutluluğu elde etmek için uygulanabilen kişisel bir gelişim sistemi olarak tanımlanır. İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan uygulama, zihin ve ruh dinginliğini sağlamayı amaçlar. Peki, Yoga eğitmeni nasıl olunur, sertifikası nasıl ve nereden alınır? İşte, yoga eğitmenliği ve sertifika bilgileri hakkında tüm detaylar..

Yoga Hindistan'da ortaya çıktı, ancak zamanla tüm dünyada bilinir ve uygulanır hale geldi. Ülkemizde zaten birçok yoga salonu ve yoga eğitmeni vardır. Ancak birçok kişi bu alanda gelir elde etmek ve bu alanda kariyer yapmak istiyor. Bu yüzden yoga öğretmeni olmak istiyorlar. Peki, yoga öğretmeni olmak için ne yapılması gerekir?

Yoga eğitmeni nasıl olunur

YOGA EĞİTMENİ NASIL OLUNUR?

Yoga eğitmenlerine genel olarak yoga öğretmeni ya da yogi denir. Ülkemizde yoga öğretmeni olmak isteyenler için birçok kurs bulunmaktadır. Bu kurslar hemen hemen her ilde sunulmaktadır. Bu kurslardan eğitim fiyatlarını ve süresini öğrenebilir, başvuru yapabilir ve sertifikanızı alabilirsiniz. Genel olarak, bir yoga dersi 200 saatlik eğitimden oluşur. Yoga Sertifikası veya Yoga Sertifikası almak için bu 200 saatlik eğitimi tamamlamanız gerekmektedir.

Ancak sadece bu sertifikaya sahip olmak sizi iyi bir yoga öğretmeni yapmaz. Çoğu durumda dört yıllık temel eğitim bile ticareti öğrenmek için yeterli değildir. Yogi olmak için şu anda kurs yeri sertifikasına sahip olmak yeterli değil. Elbette bu sertifika kendinizi bir yoga öğretmeni olarak tanıtmanızı sağlayacaktır. Ancak ciddi olarak yogayı öğrenmiş sayılmazsınız.

Yoga eğitmeni nasıl olunur

Hindistan gibi bir ülkede, bir yoga öğretmeni olmanın şartlarından biri, bir usta ile 12 yıllık eğitimdir. Bir düşününce, kulağa çok fazla gibi geliyor, değil mi? Meslek icra etmek için 12 yıllık bir eğitime mi ihtiyacınız var?Şüphesiz biz bu mesleği bir meslek olarak görüyoruz ama bu mesleğin ustaları yoganın bir meslek değil huzura kavuşmak olduğuna inanırlar.Bunun için yıllarını harcayabilirler. Tabii bunun için yıllarınızı harcamanız gerektiği söylenemez. Ancak mesleğe girebilmek için alınan sertifikalara ek olarak, mesleğin tüm inceliklerini öğrenmek için düzenli çalışmalar ve alıştırmalar yapmanız gerekir. Ancak o zaman sektörde tanınmış bir yoga öğretmeni olabilirsiniz.

YOGA EĞİTMEN SERTİFİKASI NASIL, NEREDEN ALINIR?

Ülkemizde hemen hemen her ilde yoga öğretmenleri için sertifika veren kurs merkezleri bulunmaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya bu iller arasındadır. Bu kurs merkezlerini araştırmalı ve mükemmel bir eğitim sunan bir yer seçmelisiniz. Fiyatın birçok kurs merkezi olduğunu unutmayın. Örneğin birçok ilde şubeleri olan yoga federasyonları var. Burada ihtiyacınız olan yoga eğitimine başvurabilir ve alabilirsiniz.

Yoga eğitmeni nasıl olunur

YOGA EĞİTMENİ OLMA ŞARTLARI

Yoga öğretmeni olmak için KPSS sınavından 80 ve üzeri puan almanıza gerek yoktur. Ancak yogada çok zor hareketleri yapabilmeniz gerekir. Bu nedenle fiziksel uygunluk, yoga pratiğine engel olmamalıdır. Harici bir lisans derecesi, lise diploması veya yüksek lisans derecesi olan herkes yoga öğretmeni sertifikasına başvurabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN