Yumurtayı buzdolabında saklayanlar yandı! Meğer yıllardır en büyük yanlışı yapıyormuşuz: Aslında böyle saklanmalıymış!

Yumurtayı buzdolabında saklayanlar yandı! Meğer yıllardır en büyük yanlışı yapıyormuşuz: Aslında böyle saklanmalıymış!

Gıdaların uygun koşullarda ve sıcaklıkta saklanması oldukça önemlidir. Bazı gıdalar buzdolabında muhafaza edilirken, bazıları ise oda sıcaklığında saklanabilir. Ancak, bazı insanların yanlış bildiği bir gerçek, marketten aldığınız yumurtaları buzdolabına koymamanız gerektiği yönünde. İşte sebebi...

Bazı meyveler hemen buzdolabına konulmalı, bazıları karanlıkta beklemeli, bazıları da oda sıcaklığında tutulmalıdır. Tazeliğini korumak için yiyeceklerin çoğunu buzdolabında saklamaya alışkınız, ancak her besin buzdolabında saklanmamalıdır. Kayısı, armut, avokado, muz, kivi, kavun, nektarin, şeftali, hurma, ananas, erik ve ayva gibi meyveler oda sıcaklığında bırakılmalıdır. Bu şekilde olgunlaşmaya devam ederler ve tamamen olgunlaştıklarında buzdolabında saklanabilirler. (muzların kabukları kararsa da meyve bozulmaz.)

BUNLARI YANLIŞ BİLİYORUZ!

sebze

Ekmeği, yeşil fasulyeyi ve kahveyi buzdolabında saklamak da yanlıştır! Çabuk bozulan, küflenme veya tazeliğini yitirme riski yüksek olan yiyeceklerin korunması için doğru saklama koşullarına dikkat etmek gerekir.

YUMURTALARI ASLA BUZDOLABINA KOYMAYIN

yumurta

Ünlü şef James Martin, katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada yumurtaların buzdolabında saklanmaması gerektiğini söyledi. Martin, yumurta kabuklarının gözenekli olduğunu ve buzdolabında saklanan tüm kokuları emeceğini belirterek, bu durumun yumurtaların lezzetini değiştirebileceğini ifade etti. Yumurtaların, kuru ve serin bir yerde saklanmasının daha uygun olduğunu vurgulayan Martin, bu şekilde yumurtaların daha uzun süre taze kalacağını da ekledi.

YUMURTA BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİLİRSE NE OLUR?

yumurta

Yumurtaların buzdolabına konulmamasının nedeni, yumurta kabuklarının gözenekli olmasıdır. Buzdolabında saklanan yiyeceklerin kokularını emme özelliğine sahip olan yumurtalar, buzdolabında saklandıklarında diğer yiyeceklerin kokusunu da içlerine çekebilirler. Ayrıca, buzdolabını sık sık açıp kapamak, içerideki sıcaklık ve nem seviyesini değiştirerek yumurtaların yapısını bozabilir ve lezzetlerini değiştirebilir. Bu nedenle yumurtaların, kuru ve serin bir yerde saklanması önerilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN