Bu acıya artık yürek dayanmıyor

Beşiktaş’taki hain saldırıyla yüreğimiz bir kez daha yandı. Biliyorum acımızı tarif etmeye kelimeler yetmiyor, yazının, sözün hiçbir anlamı yok artık...

Zalimleri, katilleri ne kadar lanetlesek yüreğimizi soğutmaya yetmiyor. Terörü lanetlemek için lügatlardaki bütün kelimeleri arka arkaya sıralasam da olmuyor, yüreğime çöken acı dağılmıyor.

Kimdir insanlara bu kadar düşmanlık besleyen, nasıl bir katliam çetesidir bunlar, arkasında kimler vardır?

Otuz yıldır terörle mücadele ediyoruz, gencecik insanlarımızı, askerlerimizi, polislerimizi teröre kurban veriyoruz. Acılarımızın biri bitmeden diğeri başlıyor.

Yıllardır bitmeyen böylesine acımasız bir katiller ordusu sadece kendinden ibaret olamaz. Otuz yıldır yaşadığımız acı tecrübeler gösterdi ki, PKK’yı bu topraklarda besleyip büyüten, onlara kol kanat geren, sonra da karşıya geçip bu ülkenin acılarını seyreden daha geniş bir ölüm ortaklığı var.

***

Artık çok iyi biliyoruz ki Kandil terör tesislerinden hisse satın alan Avrupalı ve Amerikalı ölüm tüccarları var. Çünkü PKK çeteleri insanlarımızı katlettikçe Avrupa başkentlerinde bu terör örgütünün nasıl bir sempati halesiyle kucaklandığını görüyoruz ve kahroluyoruz. Oysa terörü haklı göstermenin hiçbir mazereti olamaz, insanın yaşama hakkını bombalarla elinden alan teröristlere arka çıkmanın hiçbir dinle, demokratik ve insani değerle izahı yapılamaz. Ne yazık ki Avrupalı dostlarımız insanlık sınavını kaybetmişlerdir. Artık açıkça konuşmakta hiçbir sakınca yok, şu an itibariyle bütün Avrupa başkentlerini masaya yatırdığımızda maalesef manzara, insanlık adına, demokrasi adına utanç vericidir. Çünkü PKK’lı teröristler AB koridorlarından bu ülkelerin sokaklarına kadar her yerde ellerini kollarını sallayarak lobi faaliyeti yapabilmekte ve rahatça dolaşabilmektedirler.

Ayrıca unutmayalım ki terör bütün bir insanlığın düşmanıdır ve de makbul terörist diye bir şey olamaz. PKK bugün belki birileri için kullanışlı bir araç olabilir ama yarın aynı terör örgütünün kendisini kullananları vurmayacağının da bir garantisi yoktur.

***

Evet acımız büyük, şehit verdiğimiz polislerimize, terörün bombalarıyla hayatını kaybeden insanlarımıza yanıyoruz. Ama inanıyoruz ki Türkiye bu katiller çetesinin üstesinden gelmeyi başaracak ve yoluna devam edecektir. Çünkü bu ülkenin insanları yüzyıllardır maruz kaldığı ihanetleri, katliamları birlikte göğüsledi, acılarını içine gömdü ama kardeşliğinden, birlik ve bütünlüğünden asla taviz vermedi. Daha birkaç ay önce 15 Temmuz’da yaşadığı büyük ihaneti de omuz omuza aynı yürek hizasında durarak ve de muhteşem bir sivil direniş örneği sergileyerek defetmeyi başardı.

Bugün de Beşiktaş’ta yaşadığımız bu kalleşliği, ihaneti asla unutmayacağız.

Türkiye’yi terörle terbiye etmek isteyenler bilmeli ki, bu ülke sizin insanlık erdeminden yoksun beyinlerinizin alamayacağı kadar büyük bir ülkedir. Bugün yaşadığımız acılar belki uzun yıllar hafızalarımızdan silinmeyecek ama toplumsal dayanışmamızı, kardeşliğimizi koruduğumuz sürece, sonunda terör bu topraklarda kaybedecek ve Türkiye kazanacak.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum