Demirtaş Survivor’a katılsa barajı aşar mı?

Selahattin Demirtaş, bir şekilde AK Parti ile hesabı olan ve hali hazırdaki demokratik yollardan iktidar olma umudunu kaybetmiş bulunan nifak cephesinin pop starı haline geldi.

Demirtaş şu haliyle PKK’ya mürebbiyelik yapan liberaller dahil, “kaset cemaati”nin, Kürtlerden nefret eden ulusalcı solun, Kemalistlerin, hatta CHP’nin gözdesi durumunda. Bu kesimlerin tamamı kelimenin tam anlamıyla birer PKK sempatizanı haline dönüşmüş durumdalar. HDP’nin barajı aşması için eğer PKK’nın cinayetlerine devam etmesi gerekiyorsa ona bile dünden razılar.
Röportaj için çıktığı televizyonlardaki gazeteciler adeta Demirtaş’ın gözlerinin içine bakıyorlar. Gazeteciden çok bir amigo edasıyla ve de yalvaran gözlerle, “Söyle başkan barajı aşmanız için biz ne yapabiliriz” dememek için kendilerini zor tutuyorlar. Önümüzdeki günlerde HDP’nin barajı aşması için “Gel Demirtaş seni Survivor’a çıkaralım ve televole dünyasının oylarını da garantiye alalım” derlerse hiç şaşırmam...

Solun bütün fraksiyonları, CHP’nin yarı resmi yayın organı gazeteler CHP’yi unuttular, kendi kaderiyle baş başa bıraktılar. Çünkü CHP’den daha önemli işleri var şu günlerde. Ne yapıp edip HDP'ye baraj aştırmaları gerekiyor. Bunun için gerekirse Gezi çapulcularının, ulusalcı solun, mahremiyetlere tecavüz uzmanı paralelcilerin, Neocon kırması liberallerin "İyi çocukları" PKK çetelerini yardıma çağırmaktan bile çekinmeyeceklerdir.

İyi güzel de Batı'da Kemalistlerle, Doğu'da silahlı PKK ile kol kola dolaşan Şu Selahattin Demirtaş'ın barış ve özgürlük şarkılarını biri bize açıklasa iyi olur.

Gezi'ye katılamadıkları için aylarca karalar bağlayıp, borcunu ödeyebilmek için de 6-8 Ekim çağrısyla 52 vatandaşın katledilmesinde manevi sorumluluğu bulunan Selahattin Demirtaş acaba hangi barışın pop starıydı dersiniz...
Peki "Taksim bizim kabemiz", "Kudüs İsrail'in kutsal mekanıdır" hezeyanlarıyla muhafazakar ve dindar Türkiye halkından oy isteyen Demirtaş nasıl bir barış şarkısının notasıdır acaba...

Şimdi Demirtaş'ı pazarlayan bu beyaz Türklere sormak gerekiyor; HDP 7 Haziran'da sandıktan çıkamadığında pop starınız tıpkı 6-8 Ekim'de olduğu gibi yine PKK militanlarını sokağa çağırıp şehirlerin yakılıp yıkılmasına vesile olursa; siz o gün acaba hangi şarkıyı söyleyeceksiniz?

Eminim siz, bu Türkiye nefretiyle PKK'nın yaktığı ateşe odun taşımayı da 'vatanseverlik' olarak satmaktan çekinmezsiniz...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.