Erdoğan ve Gül’ü doğru okumak

Referandum sonrası özellikle AK Parti üzerinden hesap görme gayreti içine giren çevrelerin, ‘partiden İslamcıların temizlenmesi’ fitnesiyle başlayıp AK Parti’nin temelini oluşturan isimlere ve bu misyonu içselleştirmiş sivil toplum kuruluşlarından medyaya kadar herkesi itibarsızlaştırmak gibi çirkin bir kampanya yürüttüklerini artık biliyoruz.

AK Parti’nin bu ülke için ne anlam ifade ettiğini bilmeyen, daha doğrusu bildikleri halde bu misyonu millet nezdinde zaafa uğratmak isteyen bir güruh var ki, epey bir zamandır AK Parti’nin etrafını boşaltma gayreti içindeler.

Ve bu oyun herkesin gözü önünde sahneleniyor. Dolayısıyla kimsenin “Görmedim, duymadım” deme gibi bir lüksü olamaz. Uzun süredir yazılı, görsel ve sosyal medyada eli sopalı dolaşan bu güruh öylesine azgın bir noktaya geldi ki, büyükşehirlerden Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar AK Parti’ye gönül vermiş insanlar bu küfürbazlardan bizar durumdaydılar. Birileri gözlerinin önünde Ali-cengiz oyunu sahneliyor ve açıkça AK Parti adına hesap görüyordu.

***

Oysa AK Parti’yi değerli kılan, milletin teveccühüne mazhar olmasını sağlayan demokrat ve özgürlükçü bir ruhla bütün toplum kesimlerini kucaklayan, herkesin yüreğine dokunan temel ilkeleriydi.

Ama talihsizliğe bakın ki, ara istasyonlarda aktarma yoluyla AK Parti’ye katılan ve daha çok da FATÖ bakiyesi olan bu devşirme güruh adeta ‘Fitne üretim merkezi’ gibi çalışarak, muhafazakarları, İslamcıları, liberalleri ve Kürtleri AK Parti’den uzaklaştırmak için “Bu partide biz ne dersek o olur” edasıyla herkese sopa gösteriyor, kimse de çıkıp “Siz kimsiniz” deme cesaretini gösteremiyordu.

Ama hayatın bir gerçeği var ki, dereleri tersine akıtmak mümkün değildir. Birileri AK Parti’nin özünü, ruhunu, misyonunu görmezden gelse de hakikat hükmünü icra edecektir. Ve unutmayalım ki çanaktaki bal bitince yaban arıları kendi yurtlarına geri döneceklerdir.

Umalım ki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle bu ‘malayani tartışmalar’ın ömrü kısa sürsün, yoksa zarar gören AK Parti olacak.

İşte bu meyanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamaları hayati bir önem taşıyor. Erdoğan İstanbul Gençlik Festivali’nde yaptığı konuşmada, trollerin bile anlayabileceği bir dille bu konuda çok önemli mesajlar verdi, eğer birilerinin gerçekten anlamaya niyeti varsa...

“Son günlerde şahsım ve partim üzerinden yine malayani bir tartışma başlatıldı. Benim adıma sadece sözcüm konuşur, onun haricinde kim konuşuyorsa fitne üretiyor.

Sosyal medyada sakın bu oyunlara gelmeyin. Çünkü biz 80 milyonun gönlünü kazanmanın gayreti içindeyiz.

Bugün bizimle yürümeyenler, yarın bizimle beraber yürüyebilirler. Onları da kazanmaya çalışacağız, kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, hor, hakir görmedik.”

***

Birazcık olsun, insaf, izan ve akıl sahibi herkesin bu mesajların ne anlama geldiğini anlayacağı kanaatindeyim, daha doğrusu anlamalarını umut etmek istiyorum.

Erdoğan’ın ardından aynı şekilde Abdullah Gül de AK Parti misyonunun öncü isimlerine karşı başlatılan ahlak dışı saldırıları seviyeli ama biraz da acıtıcı bir üslupla değerlendirdi. Gül’ün şu ifadelerini özellikle AK Parti yönetiminin ciddiyetle değerlendireceği kanaatindeyim:

“Uzun süredir bazı çevreler, bazı siteler sosyal medyadan başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun içeride dışarıda başarısında itibarında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, her türlü ahlak dışı davranışlar, edep dışı…

Doğrusu bunların da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısında da sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

FETÖ bakiyesi devşirmeler dahil AK Parti’ye musallat olan bütün fitne üretim elemanlarının Tayyip Erdoğan’ın ve Abdullah Gül’ün son açıklamalarını dikkatle okumalarında yarar var; hava aydınlanmak üzere, dikkat edin herkes sizi görebilir...

YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum