İsterseniz ikinci tur seçimi iptal edelim

Yazıya böylesine absürt bir başlık koyduğum için herkesten özür diliyorum. Ama son günlerde yaşananları gördükçe insan ister istemez bu tür umutsuz başlıklara ihtiyaç duyuyor galiba…

Malum iktidar 14 Mayıs seçimi öncesinde neredeyse hiçbir şekilde icraatlarını dillendirmeden, sadece Millet İttifakı’nı itibarsızlaştırma üzerine bir kampanya yürütmüştü. Gördük ki ahlaki ve vicdani hiçbir değer taşımadan yürütülen bu kampanya sonuç aldı.

Ekonomik krizin, fukaralığın, hukuksuzluğun zirve yaptığı bir ülkede hangi hükümet olursa olsun millet nezdinde itibar kaybeder, sonra da iktidarını kaybeder. Oysa AK Parti 2015 Kasım seçiminden bu yana yüzde 15 oranında oy kaybetmiş olmasına rağmen iktidarını kaybetmemiş durumda. Şu an partinin aldığı oy yüzde 35’ler civarında, yani 2002’deki oy oranına geri dönmüş bulunuyor.

İşte millet nezdindeki bu itibar kaybını çok iyi gören AK Parti, bu seçimlerde bütün ahlaki ve dini hassasiyetlerini rafa kaldırarak tamamen muhaliflerini iftira ve yalanla sindirme kampanyası yürütüyor.

Hatırlayalım, ilk tur öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanya filmine montajla Kandil baronu Murat Karayılan’ın görüntüsü eklenerek AK Parti’nin İstanbul mitinginde gösterilmişti. Bu kara kampanya her gün genişleyerek devam etti ve zerrece Allah’a imanı olan kimsenin yapamayacağı yalanlar üretildi. Bir anda baktık ki piyasaya “Millet İttifakı iktidara gelirse Öcalan’ı serbest bırakacak, oğlun erkek arkadaşıyla evlenebilecek” benzeri afişler servis edilerek insanların temiz zihinleri zehirlendi.

Bu kadar acımasız bir kampanya doğal olarak toplumu ürküttü ve insanlar yaşadıkları ekonomik sıkıntılara, fukaralığa göre değil, “Biz gidersek PKK gelir” korkusuna göre sandıkta tavırlarını belirlediler.

Öyle anlaşılıyor ki ikinci turda da yine aynı zehirli siyaset dili kampanyada etkili olacak. Nitekim ilk turda başlayan muhalefet aleyhine sahte afiş örneklerinin adresi bu defa Nevşehir’de görüldü. Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından Nevşehir’de panolara asılan görüntüleri paylaştı. Ağırel’in paylaştığı görsellerde, “Selahattin Demirtaş serbest kalacak” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Bu afişleri gerçekten AK Parti mi hazırlamıştır, doğrusu bilemiyoruz ama ilk turda yapılanlara bakınca bu iddiaların Cumhur İttifakı’na yakışmadığını söylemek de mümkün değil.

Açıkçası, Türkiye’nin en önemli seçimi olan cumhurbaşkanlığı seçiminin böyle kirli bir atmosferde gerçekleşmesi gerçekten insana acı veriyor.

Hele de yalana dayalı böyle bir kampanya dindar-muhafazakar kimlikli insanlar tarafından yürütülüyorsa…

Evet kabul etmesi hepimize zor gelse de, bugüne kadar dindar mahallede yer aldığını sandığımız AK Parti’nin artık seçim kazanmak dışında hiçbir kutsalı yok… Nasıl olsa bu konuda hazırlanmış fetvalar da var, “eğer düşman kazanacaksa yalan söylemek caiz değildir diyemem…”

Bir Müslüman olarak, dinin siyasi mücadelede adeta bir promosyon malzemesine dönüştürülmesinden o kadar yoruldum ve acı duyuyorum ki bunu kelimelerle ifade edemem.

Rahmet dini olan İslam’a inanan insanların sırf üç-beş oy uğruna ‘yalana şahitlik’ ederek bu hallere düşmesi o kadar acı ki… Kur’an’ın bu konudaki öğüdü son derece açık: “O has kullar, yalancı şâhitlik etmezler. Boş bir söz ve davranışa rastladıklarında ise yüz çevirip vakar içinde oradan geçip giderler.” (Furkan/72)

Daha önce de bu köşede farklı zamanlarda belirtmiştim, tekrar ifade ediyorum; bütün iktidarlar, dünyanın bütün nimetleri sizin olsun ve isterse ebediyyen iktidar olun ama lütfen dini bu kadar yormaktan vaz geçin…

Hatta ikinci turda cumhurbaşkanlığını kazanamama gibi bir endişeniz varsa, bu turun iptali için bir KHK çıkarın ve her şey sizin olsun.

Ama bilin ki biz bu işten çok yorulduk…

YORUMLAR (281)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
281 Yorum