Kanatsız uçmaktehlikelidir Kemal Bey

Henüz koalisyon görüşmeleri başlamadı ama bazı siyasi partiler her gün yüksekten uçuş denemeleri yaparak en azından kendilerini mutlu etmeye çalışıyorlar. Doğrusu cana ve mala zarar gelmediği sürece böylesine küçük mutluluklar yaşamanın bir mahzuru yok.

Ancak biliyoruz ki kanatsız uçmak mümkün değildir, ayrıca da çok tehlikelidir. Mesela Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran'daki sandık sonuçlarıyla alakasız bir şekilde zafer kazandığını sanıp"Başbakan olmak istiyorum" diyerek ortalara fırladı, kanatlarının olup olmadığına bile bakmadan yüksekten uçuş denemelerine başladı. Doğrusu böyle bir durum karşısında endişelenmemek mümkün değil.

Elbette başbakan olmak Kemal Bey'in de hakkı. Ancak başbakan olmanın da bir kuralı, matematiği, toplaması, çıkarması var. Öyle sabah kalkıp, "başbakan olmak istiyorum"diyerek başbakan olunmuyor. Hele muhalefette bile oy kaybederek sadece yüzde 25 oranında oy almakla hiç olunmuyor.

Bu durumun bir tek istisnası var, malum 23 Nisan ulusal egemenlik bayramında çocuklar bir günlüğüne başbakanlık koltuğuna oturuyorlar... Herhalde Kemal Bey'in istediği böyle bir başbakanlık değildir.

Dolayısıyla Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmeleri resmen başlamadan kanatsız uçmaya çalışmanın tehlikeli olduğunun farkına varmalı ve sadede gelmelidir.

Açıkçası benim de rakamlarla aram pek iyi değildir ama en azından Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı rakamları birazcık okuyabiliyorum. Buna göre CHP bir muhalefet partisi olarak 2011 seçimlerine göre yüzde 1 oranında oy kaybederek bu seçimlerde sadece yüzde 25 oranında oy alabilmiştir. Durum bundan ibarettir, herhalde bu kadarını anlayabilmek için çok iyi matematik bilmeye gerek yoktur.

Anlaşıldığı kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun matematikle arası pek iyi değil. Zira toplama çıkarmayı parmak hesabıyla yapanlar bile "Koalisyonu AK Parti dışındaki yüzde 60 kurmalı" diyen Kılıçdaroğlu karşısında birer matematik dahisi sayılırlar. Bu durumda Kılıçdaroğlu, CHP'nin yüzde 25'i karşında yer alan yüzde 75'i nasıl bir matematikle izah edecek doğrusu çok merak ediyorum.

Kuşkusuz Kemal Kılıçdaroğlu sadece başbakanlık hülyalarına dalmakla kalmıyor, koalisyon için 14 maddelik de bir deklarasyon yayınlıyor. Sanırsınız ki CHP 7 Haziran'da büyük bir zafer kazanmış, Kemal Bey de muzaffer komutan edasıyla herkese ayar veriyor. Fazla yüksekten uçma Kemal Bey aşağıda sandık var...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.