Sakın geç kalma Bahçeli, erken gel

MHP lideri Devlet Bahçeli, yakın dönem siyasi tarihimizin en renkli simalarından birisidir. Hiç beklemediğiniz bir anda gündemi değiştirecek çıkışlar yapabilir: Malum 2002 yılında iktidarda olduğu halde, bir yayla dönüşü herkesi şaşırtan meydan okumayla erken seçim isteyip parlamento dışı kalmıştı.

İlginç matematik hesaplarıyla iktidar formülleri üretebilir: (Formül: 258%40+19+5+5 +5+5+4=MHP iktidarı)

***

2010 yılında iktidar olmak için icat ettiği matematik formülü hala hafızalarımızda, şöyle diyordu: “Her ülküdaşıma bir görev düşüyor. Daha önce MHP’ye hiç oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşını bulacaksın. Ortaokuldan 5 arkadaşını bulacaksın. Askerliğinizi yaptığınıza göre 5 asker arkadaşınızı bulacaksın. Mahalleden 5 arkadaşını bulacaksın, sokaktan da 4 arkadaşını bulacaksın. Toplayın 24. 49 milyon seçmen var, bunu 24’e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesini gerektiren hane sayısını verir. Demek ki 19 milyon alabilirsek MHP iktidar olur.”

Çok milimetrik dönüşler yapabilir: 17-25 Aralık’ta millet iradesine suikast düzenleyen FETÖ’cülere çok itibar ettiği günlerde genel merkezdeki saatini ’17-25’e ayarlamakla övünüp sonra bambaşka dönüşler içine girdiğini biliyoruz. Bu arada o saatin şimdilerde hangi rakamlara ayarlı olduğunu da doğrusu çok merak ediyoruz.

Ve bir gece ansızın o meşhur ‘idam ipi’ni alıp gelebilir: Yine 2007 seçimlerinde kürsülere idam ipiyle çıkıp “Haydi Öcalan’ı asalım” nidalarıyla meydanları inletmişti. Talihsizlik bu ya, aynı Bahçeli, Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz’la birlikte Öcalan’ı idamdan kurtarmıştı...

Her dönemde yeni siyaset icatları çıkaran Bahçeli bugünlerde yeniden elinde idam ipiyle dolaşmaya başladı. Açıkçası bu yüzden fena halde tırsıyorum. Acaba diyorum Bahçeli’nin kafasında yine ne tür formüller var? İktidar olmak için üreteceği formüllere hiçbir itirazım yok, olamaz da... Zira her partinin iktidar hesabı yapmasından daha doğal bir şey olamaz. Ama iş idam olunca doğrusu gerilmemek mümkün değil.

Öyle anlaşılıyor ki bu defa Bahçeli’nin idam konusunda acelesi var. Bu işin bir an önce halledilmesi için AK Parti’ye yaptığı çağrı gerçekten ürkütücü: “MHP buradadır, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam. İşte er meydanı, işte Türkiye Büyük Millet Meclisi. Cumhurbaşkanı kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Evet. O halde durmayalım, alttan almayalım, geciktirmeyelim. Türkiye’nin kendi göbek bağını nasıl kestiğini, nasıl keseceğini herkese gösterelim.”

Şimdi soru şu; idam yasalaştığında FETÖ darbecilerine uygulanacak mı? Hayır, çünkü yasa geriye işlemiyor...

***

Peki Öcalan’a uygulanacak mı? Hayır, çünkü yasa geriye dönük olarak işlemiyor...

Peki, kim için çıkacak bu yasa, elbette bundan sonra aynı suçu işleyecek olanlar için...

Kaldı ki, yıllardır demokratik dünya ile aynı dalga boyutunda buluşabilmek için, yasal mevzuatında önemli değişimler gerçekleştiren Türkiye’nin, vesayet dönemlerindeki o ağır iklime dönmesi herhalde büyük bir talihsizlik olacaktır.

İşte bu yüzden Bahçeli’nin durup dururken böylesine milimetrik dönüşler yapmasından gerçekten huylanıyorum. Bence bu konuda özellikle AK Parti’nin daha dikkatli bir analiz yapmasında fayda var...

YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum