Trump’a inat Rolling Stones dinleme zamanı

Dünya, kötülük simgesi bir ırkçıyı uğurlarken ben yağmurlu bir İstanbul gecesinde inadına Rolling Stones dinliyorum. Hiç ayrım yapmadan grubun bütün şarkıları arka arkaya geliyor ve bir anda Mick Jagger “Wild Horses”ı söylemeye başlıyor...

Müthiş bir duygu patlaması yaşıyorum, bütün pencereleri açıp “Nefes almamızı zorlaştıran, özgürlük düşmanı bir faşistin gidişini kutluyorum” diye haykırmak geliyor içimden... Ve “Wild Horses” şarkısı devam ediyor:

/Vahşi atlar beni zorla götüremezdi
Vahşi, vahşi atlar, beni zorla götüremezdi
Biliyorum seni bir günah ve bir yalan olana hayal ettim
Özgürüm ama fazla vaktim yok
Inancım kırıldı, gözyaşları ağlamalı
Haydi biraz yaşayalım, ölümümüzden sonra
Vahşi atlar beni zorla götüremezdi
Vahşi, vahşi atlar, onları bir gün biz süreceğiz/

Gece uzadıkça Rolling Stones’le başlayan yolculuk, Beatles ve John Lennon’a kadar uzanıyor. Hemen belirtelim, bu şarkılar aslında Trump’ın gidişini kutlama şarkıları değil, inadına şarkılar... İnsanlığın zihnini, kültürel ve demokratik değerlerini kirleten kötülük simgesi olan Trump’a karşı hayatın doğal ve insani akışına karışma şarkıları... 

İşte tam da bu yüzden Rolling Stones dinleme zamanı... Çünkü onlar şarkılarıyla her zaman özgürlükleri ve hayatı savundular ve hep efsaneydiler...

Kimi müzik otoritelerine göre Rolling Stones tüm zamanların en büyüğüdür, gerçekten öyle midir doğrusu tartışılabilir. Ama bir gerçek var ki “Güneş, ay ve Rolling Stones” kitabının yazarı Rich Cohen’in de belirttiği gibi Rolling Stones hızlı hayatlar, yalanlar, acılar, çabalar, kavgalar; başkaldırı, özgürlük, eğlence, uyuşturucu, ölüm, seks, hapis, para ve yıldızlar için söylenegelmiş daha ne varsa hepsini en uçta yaşamış, hep düşmüş, hep kalkmış ve her seferinde yeniden zirveye tırmanmayı başarabilmiştir.

Dört yıl boyunca içindeki kötülüğü bütün dünyaya bulaştırmaya çalışan, büyük ölçüde de başarılı olan Trump bilindiği gibi seçim mitinglerinde Rolling Stones’un 1969 tarihli klasik şarkısı “You Can’t Always Get What You Want” şarkısını kullanarak Amerikan halkını kandırmaya çalışmıştı.

Ama şimdi görüyoruz ki bu süslü özgürlük numaraları bir işe yaramamış... Demek ki şarkı sözlerinde de yer aldığı gibi, bazen kandırma sanatı üzerinde uzmanlaşmak da başarı için yetmeyebiliyormuş.

/Bardağında kanayan bir adam vardı
Kandırma sanatı üzerinde uzmanlaşmış
kan lekeli ellerine bakarak anlayabiliyordum/ 

Evet Trump’a inat muhteşem şarkılar dinledim ama yetmez, en temel insani değerlerimizi hiçe sayan ve özgürlükleri ihanet olarak gören bütün ideolojilere, zihniyetlere karşı da yeni şarkılar söylemek istiyorum.

YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum