Yolsuzluk ve hukuksuzluk için bi daha bi daha

AK Parti’nin seçim şarkısını dinlerken bir anda zaman kavramıyla ilgili kısa bir tereddüt yaşadım. Çünkü dinlediğim şarkı 2011 yılında yapılan seçimlerin şarkısıydı ama 2023 seçimi için çalıyordu “Haydi bi daha, bi daha…”

Zamanda geriye gidip 2011 yılını yeniden yaşamayacağımıza göre, AK Parti’nin zihin dünyasının hala 2011 yılında takılı kaldığını düşünmek gerekiyor galiba… Ancak hemen belirtelim o şarkı gerçekten muhteşem bir seçim şarkısıydı, ama AK Parti de bugünkü AK Parti değildi. AK Parti iktidarının bizzat kendi iradesiyle ortaya koyduğu politikalarla Türkiye’nin ekonomide, hukukta ve demokraside bir marka değeri oluşmaya başlamıştı. Dolayısıyla o günkü seçim şarkısı insanların duygularını istismar ederek oluşturulan bir hayal tacirliğini değil, toplumda karşılığı olan bir gerçekliği yansıtıyordu.

Aslında AK Parti, bugünkü seçimlerde 2011 seçim şarkısını kullanarak ciddi bir itirafta bulunmuş oluyor. Yani millete demek istiyor ki: “Bugün yeni bir seçim şarkısıyla huzurunuza çıkacak icraatlar yapamadım, bu yüzden de geçmişin güzel günlerinin hatıralarına sığınmak zorunda kaldım.”

Bu AK Parti adına hüzün verici bir durum ama ne yazık ki başka bir çaresi de yok. Düşünebiliyor musunuz şarkının geçtiği reklam filminde pazarlarda mutluluk görüntüleri var ama o pazarların bugünkü Pazar görüntüleriyle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Çünkü bugün pazarda, manavda, markette etiketler çıldırmış durumda ve insanlar sadece etiketleri seyredebiliyorlar. Dolayısıyla 2011 Türkiye’sinin seçim şarkısı, bugün bir komedi filmi gibi kalıyor…

Bu şarkıyı dinlerken doğrusu hayıflanmamak mümkün değil, maalesef AK Parti kendi yaptıklarını bile yıkarak başka bir istikamete yöneldiği için şimdi hep birlikte daha hüzünlü şarkılar söylemek zorunda kalıyoruz.

Her ne kadar AK Parti bugün yeni bir şarkı söyleyemese de biz 2011’deki seçim şarkısının şu dizelerini tekrar ederek bugünle geçmişi kıyaslamaya çalışalım:

/Aynı bağın gülüyüz biz
haydi bi daha bidaha bidaha
hep beraber söyleyelim
vur şu davula bidaha bidaha
hem çoşup hem söyleyelimm.../

Maalesef bugün AK Parti ‘aynı dağın gülü’ olduğumuzu unutturduğu için bizden olmayanları ‘terör destekçisi’ olarak gören ayrımcı şarkılara mahkum olduk…

-Türkiye Mutluluk Endeksi’nde 150 ülke arasında 112. Sırada olmasının şerefine “Bi daha, bi daha haydi bi daha…”

-2022 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 36 puanla 101. Sıradayız, bu kadar yolsuzluk yetmez diyorsak aynı şarkıya devam: “Bi daha, bi daha haydi bi daha…”

-Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde140 ülke arasında 116. sırada yer aldığımız için şarkımız hazır: “Bi daha, bi daha haydi bi daha…”

-İnsani Özgürlük Endeksi’nde 2021 yılı itibariyle 139. Sıradayız. Bu ayıbın devam etmesini istiyorsak, bize bu şarkı yakışır: “Bi daha, bi daha haydi bi daha…”

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TRT özel yayınında gazetecilerin sorularını cevaplarken demiş ki: "Faizi düşüreceğiz dedik ve düşürdük. Ne oldu? Battık mı? Bizim için önemli olan düşük faizle yüksek yatırım. Haklılığımız dünyada takdir ediliyor. 14 Mayıs'tan sonra da Türkiye Ekonomi Modeli'nden dönüş yok." Eğer şu anda yaşadığımız fukaralıktan bir şikayetimiz yoksa, AK Parti’nin şarkısını söylemeye devam: “Bi daha, bidaha haydi bi daha…”

-"Biz Togg diyoruz adamlar soğan diyor. Biz TCG Anadolu diyoruz, adamlar sarımsak diyor" diyerek halka tepeden bakan anlayışın devamını istiyorsak bu şarkı tam da bize göre: “Bi daha, bi daha haydi bi daha…”

-Dev-Solculuktan AK Parti’nin kanatları altına transfer olan DSP Genel Başkanı Aksakal’ın, "İnşallah 14 Mayıs'ta vatanımızı küffara teslim etmeyeceğiz" sözleri Türkiye’yi uçurur diyorsanız; bu şarkı tam sizin için: “Bi daha, bi dana haydi bi daha…”

KUTLAMA

Güzel günlerin de şarkısı mutlaka söylenecektir, daha güzel günlerde nice bayramlara diyerek herkesin Ramazan bayramını kutluyorum.

YORUMLAR (47)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
47 Yorum