Yeditepe Üniversitesi ücretleri ne kadar?Diş Hekimliği, Tıp, Hukuk, Sağlık, Mimarlık bölüm ücretleri

Yeditepe Üniversitesi ücretleri ne kadar?Diş Hekimliği, Tıp, Hukuk, Sağlık, Mimarlık bölüm ücretleri

Yeditepe Üniversitesi ücretleri açıklandı. Peki Yeditepe Üniversitesi'nde eğitim ücretleri ne kadar oldu? 2018-2019 Eğitim Yılı güz ve bahar dönemi yarı yılları toplam ücretlerini sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği, Tıp, Eczacılık, Hukuk, Sağlık, Mühendislik ve Mimarlık gibi bölümlerin ücretlerini karar.com'dan görebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi ücretleri belli oldu. Üniversite puanlarının açıklanmasının ardından, özel üniversitelerin de ücretleri açıklanmaya başladı. Yeditepe Üniversitesi'nin 2018-2019 Eğitim Yılı güz ve bahar dönemi yarı yılları toplam ücretlerini sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Yeditepe Üniversitesi'nin Diş Hekimliği, Tıp, Eczacılık, Hukuk, Sağlık, Mühendislik ve Mimarlık gibi bölümlerin ne kadar olduğunu sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Yeditepe Üniversitesinde eğitim ücretlidir.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ VE BAHAR YARIYILLARI TOPLAM ÜCRETLERİ:

Diş Hekimliği Fakültesi 74 750,00 TL,

Tıp Fakültesi 69 000,00 TL,

Eczacılık Fakültesi 57 500,00 TL,

Hukuk Fakültesi 52 900,00,

Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık Fakültesinin Mimarlık Programı 45 500,00 TL,

Fen-Edebiyat Fakültesinin Psikoloji Programı 40 800,00 TL, Fen-Edebiyat Fakültesi (Psikoloji Programı hariç),

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı programları ile Ticari Bilimler Fakültesi ve Yabancı Dil Hazırlık Programları 39 000,00 TL,

Güzel Sanatlar Fakültesinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 36 000,00 TL,

Güzel Sanatlar Fakültesi (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı hariç) 33 900,00 TL,

Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Eğitim Fakültesi 31 000,00 TL,

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 25 000,00 TL’dir.

Bu ücretlere KDV dahil değildir. Ayrıntılı bilgiyi Üniversitenin web sitesinden edininiz

Yeditepe Üniversitesi ve FH KIEL Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin birlikte yürütecekleri uluslararası ortak lisans programı, hazırlık programı hariç 4 yıl sürelidir. Öğrenciler öğrenimlerine Yeditepe Üniversitesinde başlayıp öğretim programının 120 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi)
kredi karşılığı derslerini Yeditepe Üniversitesinde, 120 AKTS kredi karşılığını FH KIEL Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde tamamlayacaklardır.

Öğrenciler öğrenimleri süresince Yeditepe Üniversitesi tarafından her yıl belirlenen öğretim ücretini öderler; FH KIEL Uygulamalı Bilimler Üniversitesi için ayrıca bir öğretim ücreti ödenmez. Öğrencilerin Almanya’da geçirecekleri süre içinde barınma dahil yaşam giderleri için aylık
yaklaşık 800 Avro’luk bir harcama öngörülmekte, FH KIEL Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından her yarıyıl için 150-250 Avro arasında şehir içi ulaşım kartı ücretini de içeren bir kayıt parası ile zorunlu sağlık sigortasının yaptırılması talep edilmektedir.

Yeditepe Üniversitesi ile ABD North Carolina Üniversitesi (UNCW) tarafından ortak yürütülecek olan İşletme (İngilizce) lisans programı, hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olup öğrenciler ilk iki akademik yılı Yeditepe Üniversitesinde, kalan iki akademik yılı da UNCW’da tamamlayacaklardır. Öğrenciler,
ilgili üniversitede öğrenim gördükleri sürede o üniversitenin belirlediği öğretim ücretini ödemekle yükümlü olacaklardır. Yeditepe Üniversitesinin öğretim ücreti Bk. 63’te belirtilmiştir. UNCW’nun 2018-2019 öğretim yılı için (yaz dönemi hariç) öğretim ücreti ve zorunlu sağlık sigortası ile
öğrencilerin UNCW’daki öğrenimleri süresince akademik yıl başına barınma dahil yaşam giderlerine ilişkin bilgiler Yeditepe Üniversitesinin internet sayfasından edinilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN