2,5 litre sütten krem peynir tarifi! İster ekmeğe sür, ister poğaçaya köy: Deneyen peynir reyonunun önünden bile geçmeyecek

2,5 litre sütten krem peynir tarifi! İster ekmeğe sür, ister poğaçaya köy: Deneyen peynir reyonunun önünden bile geçmeyecek

Evde kendi peynirinizi kendiniz yapabileceğiniz çok basit bir tarifle bugün karşınızdayız. Bu nefis tarif, kahvaltı sofralarınıza sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunarken, kendi el emeğinizle hazırlamanın mutluluğunu da yaşamanızı sağlayacak. İşte 2,5 litre sütten krem peynir tarifi!

Tabakların arasında kaybolan lezzetlerden biri olan krem peynir, ev yapımı olarak hazırlandığında sofraların vazgeçilmezi haline gelebilecek bir tariftir. Sütün doğal lezzetini yoğun bir dokuda buluşturan bu tarif, hem pratikliği hem de sağlıklı içeriğiyle öne çıkıyor. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz 2,5 litre sütten krem peynir tarifi!

MALZEMELER

2.5 lt çiğ inek sütü
Yarım limon

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Sütü tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan süte limon suyunu sıkın ve kesilene kadar karıştırın. Süt kesilince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Oluşan peyniri süzün. Peyniri mutfak robotuna alın. Robota aldığınız peynirin için yarım çay bardağı peynir altı suyu ve isteğe bağlı tuz, tereyağı ekleyip krem gibi olana kadar çekin. Önemli bir hatırlatma yapalım. Yapacağınız bu peynirde eğer cheesecake, tiramisu, tatlı yapacaksanız tuz eklemeyiniz. Peynirinizi saklama kabına koyup dolapta muhafaza ediniz.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN