Akşam yap sabah pişir! Bu börek dolapta durdukça güzelleşiyor: İşte kek gibi kabaran puf puf sodalı börek tarifi

Akşam yap sabah pişir! Bu börek dolapta durdukça güzelleşiyor: İşte kek gibi kabaran puf puf sodalı börek tarifi

Evde mis gibi börek kokularıyla dolu bir gün geçirmek isteyenler için güzel bir börek tarifimiz var. Puf puf kabaran sodalı böreği akşam yapın sabah pişirin. İşte kek gibi kabaran puf puf sodalı börek tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börek, her öğünün kurtarıcısıdır. Hem pratik hem de lezzetli olan börek çeşitleri, sofralara renk katarak herkesin favorisi haline gelir. İşte bugün sizlerle paylaşacağımız, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sodalı peynirli börek tarifiyle lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyoruz.

MALZEMELER

3 adet yufka

Sosu için:

1 çay bardağı sıvıyağ

½ çay bardağı su

İç harcı için:

Beyaz peynir yada lor peynir

Üzeri için:

1 şişe soda

½ su bardağı su

1 adet yumurta sarısı

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle böreğimizin sosunu hazırlayalım. Bunun için bir kabın içine sıvıyağ ve su ekleyip karıştıralım. Daha sonra yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Yufka parçalarının üzerine karışımdan sürelim. Üzerine ikinci yufka parçasını serelim. Bu yufka parçasının üzerine de karışımdan sürüp içine peynir koyup rulo şeklinde saralım ve gül böreği şeklini verelim. Tüm yufkalara bu işlemi uygulayalım. Gül şekli verdiğiniz börekleri büyük bir borcam içine dizelim. Böreklerin üzerine sodayı ve suyu dökelim. Borcamın üzerini streçle kapatıp bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletelim. Ertesi gün böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN