Boğazları yumuşacık yapan Çeşm-i Nigar çorbası! Osmanlı'nın favori çorba tarifi: Evdekiler her gün bundan isteyecek

Boğazları yumuşacık yapan Çeşm-i Nigar çorbası! Osmanlı'nın favori çorba tarifi: Evdekiler her gün bundan isteyecek

Soğuk havada içinizi ısıtıp, boğazlarınızı yumuşacık yapan Çeşm-i Nigar çorbası ile karşınızdayız. Osmanlı saray mutfağından gelen bu eşsiz lezzet şıklığıyla göz doldururken aynı zamanda lezzetiyle de damakları şenlendiriyor. İşte boğazları yumuşacık yapan Çeşm-i Nigar çorbası!

Gastronomi dünyasının muazzam bir hazine olduğu şu günlerde, damak zevkimizi zenginleştirmenin yollarını keşfetmek heyecan verici bir serüven haline geldi. Türk mutfağının nefis çorbalarından biri olan Çeşmi Nigar Çorbası, hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu eşsiz tarif, sofranıza şıklık ve lezzet katacak. İşte bu lezzetin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

7 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan

1 su bardağı kırmızı mercimek

6 su bardağı su

1 yemek yemek tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Terbiyesi için;

1 yemek kaşığı un

1 limon suyu

1 yumurta sarısı

1 su bardağı süt

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

cesmi-nigar-corbasi-one-cikan-yeni.webp

YAPILIŞI

  • Uygun bir tencereye sıvı yağını koyun ocağa alın üzerine ince doğranmış soğanı ilave edin, soğanlar ölene kadar kavurun.
  • Üzerine unu ilave edin bir miktar kavurun ardından yıkanmış mercimeği baharat ve sıcak suyu ilave edin karıştırın mercimekler pişene kadar pişirin.
  • Limon suyu yumurta ve sütü karıştırın, pişen mercimeklere ilave edin 3 dakika daha pişmeye bırakın. Blendırdan geçirin ocaktan alın.
  • Dİğer taraftan tavaya tereyağını koyun eritin üzerine kırmızı biber ilave edin karıştırın.
  • Çorbanızı servis kasesine alın üzerine tereyağını gezdirin.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN