Dolabınızda biraz ıspanak varsa hemen mutfağa koşun! İşte kaynananıza tarif istetecek çıtır börek tarifi

Dolabınızda biraz ıspanak varsa hemen mutfağa koşun! İşte kaynananıza tarif istetecek çıtır börek tarifi

Hem yapımı kolay hem de malzemeleri kolaylıkla bulunabilen güzel bir börek tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu börek tarifi, özel davet sofralarından günlük yemek alternatiflerine kadar her ortamda tercih ediliyor. İşte kaynananıza tarif istetecek çıtır börek tarifi

Yemek dünyası, her biri kendi özgün lezzetleriyle insanları büyüleyen birçok tarife ev sahipliği yapar. Ancak bazı tarifler vardır ki hem görüntüsüyle hem de tadıyla göz doldurur. Ispanaklı gül böreği, bu tariflerden biridir. Hem görsel bir şölen sunmasıyla hem de nefis tadıyla sofralara renk katar. Peki, bu muhteşem lezzetin sırları nelerdir?

MALZEMELER

4 adet yufka

Sosu için:

5 kaşık yoğurt

Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ

İç harcı için:

1 kilo ıspanak

1 adet küçük kuru soğan

1 Küçük kase beyaz peynir

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörek otu

1472326.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle ıspanaklarımızı çok iyi yıkayalım ve doğrayalım. Karıştırma kabına ıspanakları, soğanı, salçayı, pul biberi, karabiberi, tuzu ve peyniri koyalım. İyice harcımızı harmanlayalım. Yufkamızı tezgahın üzerine koyup 4 eşit parçaya bölelim. Bir kasede de sosumuzu hazırlayalım. Kaseye yoğurdu ve sıvıyağı alıp karıştıralım. Bu karışımı yufkamıza sürelim. Yufkanın geniş kısmına ıspanaklarımızı koyalım. Rulo şeklinde böreğimizi sarıp gül şekline getirelim. Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim. Fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerin üzerine kalan sosumuzun içine yumurta sarısı ekleyip, bu karışımı böreklerin üzerine sürelim. Böreklerin üzerine çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi fırından çıkaralım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN