Durdukça lezzeti katlanıyor! Günlerce bayatlamayan anne kurabiyesi tarifi, bunsuz çay içemeyeceksiniz

Durdukça lezzeti katlanıyor! Günlerce bayatlamayan anne kurabiyesi tarifi, bunsuz çay içemeyeceksiniz

Tabaklarınızı süsleyecek harika bir lezzet arayışındaysanız, size mükemmel bir önerimiz var: Anne kurabiyesi! Türkiye'nin en sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biri olan bu kurabiyeler, adını annelerimizin elinden çıkan eşsiz tatlarıyla kazanmıştır. Üstelik durdukça lezzeti katlanıyor

Günümüzde atıştırmalıklar arasında özel bir yere sahip olan kurabiyeler, sadece lezzetli atıştırmalıklar olmanın ötesine geçerek, nostaljik anıları da beraberinde getiriyor. Bu lezzetli yolculuğun başında ise hiç şüphesiz anne kurabiyesi var. Bir an için geçmişe dönüp annelerimizin mutfaklarına adım atalım ve bu eşsiz lezzetin sırlarını keşfedin. Hem yapımı kolay hem de tadıyla damakları şenlendiren bu tarif, yıllardır pek çok evde sevgiyle yapılıp sevdiklerle paylaşılıyor.

MALZEMELER

1 yumurta sarısı

Yarım su bardağı pudra şekeri

250 gram margarin (oda sıcaklığında)

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

Öğütülmüş fındık

1 yumurta beyazı

pratik-ve-lezzetli-findikli-ku-1696267768-kylsjb.webp

YAPILIŞI

Enfes anne kurabiye tarifi için öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini, yumurtanın sarısını, pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında güzel bir hamur elde edin. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Her bir parçanın üst kısmını önce yumurta beyazına daha sonra öğütülmüş fındığa batırın. Kurabiyelerinizi aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında kurabiyelerinizi pişirin.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN