İftarda masanızdan mis gibi kokular gelecek! Bugün için menümüz hazır: İşte Ramazanın 28. günü iftar menüsü

İftarda masanızdan mis gibi kokular gelecek! Bugün için menümüz hazır: İşte  Ramazanın 28. günü iftar menüsü

Ramazan ayının bereketi ve paylaşımıyla dolu günlerinde, iftar sofraları hem ailelerin bir araya gelmesini sağlar hem de lezzet dolu anlar sunar. Ramazan'ın 28. günü için hazırlayacağınız iftar sofrasında, sağlıklı, hafif ve lezzetli bir menüyle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte, sizin için önerdiğimiz iftar menüsü...

Ramazan ayının bereketiyle dolu günlerinde iftar sofraları, bir araya gelen ailelerin ve dostların sıcaklığını, birlik ve beraberliğini yansıtır. Her gün olduğu gibi Ramazan'ın 28. gününde de sofraları zenginleştirmek ve sevdiklerimize lezzetli bir iftar sunmak için bir araya geliyoruz. İşte, Ramazan'ın bu özel günü için hazırlanmış iftar menümüz...

CENNET ÇORBASI

cennet-corbasi-0a216f2e-f148-4797-b433-ce9d44e556d7.webp

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı mısır unu

1 adet soğan

1 adet patates

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

2 su bardağı tavuk suyu

5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

Sıvı yağ

Toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Çorba tenceresine tereyağını alalım. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım. İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım. Üzerine tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyelim. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Çorbamızı blender ile ezelim. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Servis sırasında çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.

ENGİNAR SALATASI

enginar-salatasi-sunum-yemekcom.webp

MALZEMELER

4 adet enginar

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydanoz

4 yemek kaşığı garnitür

1 büyük köz kırmızı biber

4 adet kornişon turşu

4 yemek kaşığı mısır

Zeytinyağı

Limon

Tuz

YAPILIŞI

Enginarları küp küp doğrayalım. Tencereye alalım. Biraz limon biraz tuzla yumuşayana kadar haşlayıp süzelim. Genişçe bir kabın içine enginarları, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu, garnitürü, mısırı, küp doğradığımız kırmızı biber ve turşuyu ekleyelim. Üzerine tuz limon ve zeytin yağını ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alalım.

YUFKALI BEYTİ KEBABI

kolay-beyti-tarifi.jpg

MALZEMELER

2 adet yufka

Köftesi için:

500g kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı galeta unu

Tuz

Karabiber

Üzerine sürmek için:

3 yemek kaşığı tereyağı

Domates sosu için:

1 su bardağı domates rendesi

1 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz

Yanında servis etmek için

Yoğurt

YAPILIŞI

İlk beytimizin köftesini hazırlıyoruz. Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekelim. Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi alıp güzelce yoğuralım. Köfte harcından bir miktar alarak elimizde uzun ve yassı bir şekilde biçimlendirelim. Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişirelim. Yufka ikiye keselim. Tek kat olacak şekilde bir parçasının üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim. Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde saralım. Tüm malzemeleri sardıktan sonra ruloları verev olarak şekilde keselim ve tekrar tepsiye dizelim. Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürelim. Domates sosunu hazırlayalım. Bunun için tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim. Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ilave edelim. Yufkaların üzeri hafifçe kızardıktan sonra fırından alalım. Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkaç kaşık yoğurt koyalım. Sıcak sıcak servis edelim.

SUPANGLE

bby-spangle-yemekcom.webp

MALZEMELER

5 bardak süt

2 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı kakao

100 g bitter çikolata

2 yemek kaşığı tereyağı

1 bardak soğuk su

YAPILIŞI

Derin bir tencereye sütümüzü, yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek güzel bir şekilde karıştıralım ve ocağa alalım. Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım. Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım. Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile güzelce çırpalım. Servis edeceğimiz kaselerimize paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.

AFİYETOLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN