Japonlar sabah kahvaltıda bile yiyor! Kilo aldırmıyor, tok tutuyor: İşte Japonların pirinç pilavı pişirme yöntemi

Japonlar sabah kahvaltıda bile yiyor! Kilo aldırmıyor, tok tutuyor: İşte Japonların pirinç pilavı pişirme yöntemi

Hızlı kilo alanları bu dertten kurtaracak tarif Japonlardan çıktı. Sabah kahvaltısında bile tükettikleri pirinçler, öyle bir yöntemle yapılıyor ki hem kilo aldırmıyor hem de tok tutuyor. İşte Japonların sırrı...

Japonlar, yemek yemenin kilo aldırmayan yöntemini keşfetmiş. İçerisinde bol miktarda karbonhidrat olan pirinç bu şekilde pişirildiğinde hem tok tutuyor hem de kilo aldırmıyor. İşte Japonların sır gibi sakladığı o yöntem...

KAHVALTIDA BİLE YİYORLAR

Japonların en temel yemeklerinden birisi olan bu pilav özel pişirme yöntemiyle biliniyor. Ülkemizin yemek kültüründe sık sık tüketilen pilava göre, biraz daha farklı ve yağsız bir şekilde tüketiliyor. Diğer adıyla 'Gohan' olarak bilinen bu pilav, hem tok tutuyor hem de kilo aldırmıyor. Japonlar bu pilavı sabah kahvaltıda bile yiyor.

1710-2.jpg

BUHARDA PİŞİRİLMİŞ PİLAV TARİFİ (GOHAN)

Tarif İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 Su Bardağı Kısa Taneli Pirinç
  • 1.5 Su Bardağı Su

Tarif Hazırlanışı;

  • Pirinçleri geniş bir kase içerisinde yıkamanız gerekiyor. Yıkama işlemini su berrak bir hale gelene kadar, 4 - 5 kez tekrarlayın. Yıkanan pirinci süzdükten sonra 1.5 su bardağı su ile bir tencerenin içerisinde koyun. Yaklaşık 30 dakika boyunca pirinçleri bekletin.
  • Bekleme işlemi tamamlandıktan sonra pirincin altını yakın ve kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi ardından tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık olarak 12 - 15 dakika arasında pirinç suyu çekene kadar pişsin. Pişme esnasında tencerenin kapağını asla açmamanız gerekir.
  • Pirinçler piştikten sonra tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık olarak 10 - 15 dakika kadar bekletin. Tencerenin kapağını bir çatal yardımıyla havalandırarak açın ve servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN