Kütür kütür turşunun sırrı ortaya çıktı! Meğer yıllarca bu yöntemi kullanıyorlarmış: Ustaların gizli tekniği

Kütür kütür turşunun sırrı ortaya çıktı! Meğer yıllarca bu yöntemi kullanıyorlarmış: Ustaların gizli tekniği

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden turşunun yeri oldukça ayrıdır. Birçok kişi kütür kütür turşu yapmak istese de ne yazık ki bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Ancak, ustaların yıllardır sakladıkları bu yöntemler ile artık herkesin hayalindeki turşuyu yapması mümkün. İşte, ustaların turşu yaparken kullandıkları o yöntemler...

Dışardan almak yerine evde kendi turşunuzu yapmak istiyor ancak istediğiniz lezzeti bir türlü alamıyorsanız bu yazımız tam size göre. Ustaların yıllardır kullandıkları o yöntemler ortaya çıktı. İşte, evde kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları...

TAZE VE KALİTELİ SEBZE KULLANIMI

Turşu yaparken en dikkat etmeniz gereken nokta, sebzelerinizin taze ve kaliteli olmasıdır. Diri ve taze olan sebzeler, turşunun kalitesini artırır.

DENİZ TUZU

Turşu yaparken hangi tuzu kullandığınız çok önemli. İyi bir turşu için mutlaka deniz tuzu kullanmalısınız. deniz tuzu, turşunun fermente olmasını sağlayarak tadını artırır.

p-h-10-2.jpg

DENGELİ BAHARAT

Turşu yaparken baharatlarda aşırıya kaçmamanız gerekiyor. Çünkü fazla baharat turşunun tadını baskılar.

DOĞRU FERMENTASYON SÜRESİ

Turşunun püf noktalarından biri de fermentasyon süresini doğru ayarlamaktır. Bu süre sebzelere göre farklılık gösterebileceği için sebzelerin durumuna göre kontrol sağlamalısınız.

SİRKELİ SU MİKTARI

Turşu yaptığınızda, sebzelerin üzerini örtecek kadar sirkeli su kullanmanız çok önemli. Bu, turşu suyunun bütün sebzelerle temas etmesini sağlayarak, fermentasyon sürecini hızlandırır.

p-h-10-1.jpg

DOĞRU KAP KULLANIMI

Turşu yaparken kullandığınız kapların hava almaması da çok önemli. Bu turşunuzun dayanıklılık süresini ve lezzetini artırır.

SOĞUK ORTAMDA SAKLAMA

Turşularınızın olgunlaşmasını istiyorsanız serin bir yerde saklamalısınız. Soğuk ortamlar, turşunun lezzetini ve dayanıklılık süresini artırır.

Verdiğimiz bu yöntemleri kullanarak siz de evde istediğiniz lezzette turşu yapabilir ve kış boyu afiyetle tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN