Limonlarınız kötü oluyorsa hemen lokum yapıp değerlendirin: İşte hazırlara taş çıkaran limonlu lokum tarifi

Limonlarınız kötü oluyorsa hemen lokum yapıp değerlendirin: İşte hazırlara taş çıkaran limonlu lokum tarifi

Ev yapımı limonlu lokum, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetiyle etkileyecek, özel günlerde ve keyifli anlarda ikram etmek için harika bir seçenek. Kendi mutfağınızda bu tarifi deneyerek, tatlı bir deneyim yaşamanın keyfini çıkarabilirsiniz. İşte hazırlara taş çıkaran limonlu lokum tarifi

Türk mutfağının tatlıları arasında özel bir yere sahip olan lokum, hem yöresel lezzetlerimizin hem de dünya mutfağının sevilen tatlılarından biri olarak bilinir. Geleneksel tatları evde yapmak ve kişiselleştirmek isteyenler için ev yapımı limonlu lokum tarifi, hem pratik yapımıyla hem de ferahlatıcı lezzetiyle dikkat çekiyor.

MALZEMELER

1 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı taze sıkılmış ve süzgeçten geçirilmiş limon suyu

1 çay bardağı nişasta

1 silme çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)

1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Çay kaşığı ucu ile limon tuzu

ev-yapimi-limonlu-lokum-tarifi-4.png

YAPILIŞI

  • Öncelikle bir kase içinde limon suyu zerdeçal limon tuzu ve nişastayı alıp güzelce karıştıralım.
  • Tenceremize 1 su bardağı suyu şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edelim ocağın büyük gözünde orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Su kaynamaya başlayınca üzerine hazırlamış olduğumuz nişastalı karışımı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edelim.
  • Kaynamaya başlayınca 20- 25 dakika sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Hazır lokumlar gibi esneyip uzayan ve sulanmayan lokum yapabilmemiz için uzun süre pişirmemiz gerekiyor.
  • 25 dakikanın ardından tezgaha bir adet yağlı kağıt açalım üzerine birkaç damla sıvı yağ gezdirip her yanına sürelim ve hazırlamış olduğumuz lokumu yağlı kağıdın üzerine dökelim.
  • Yağlı kağıdı lokumun her yanını örtecek biçimde kapatalım oda sıcaklığına gelip iyice soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.
  • Ekmek tahtası üzerine 3 yemek kaşığı kadar nişasta serpelim ve soğumuş olan lokumu nişastanın üzerine bırakıp her tarafını nişastayı bulayalım.
  • İstediğimiz şekilde bıçak veya mutfak makası ile dilimleyelim ve bolca nişastaya buladıktan sonra servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN