Sarımsağın bu haline herkes bayılacak! Kütür kütür sarımsak turşusu: Ne erime ne yumuşama ilk günkü gibi kalacak

Sarımsağın bu haline herkes bayılacak! Kütür kütür sarımsak turşusu: Ne erime ne yumuşama ilk günkü gibi kalacak

Tam bir şifa deposu olan sarımsak turşusuyla da hem yemeklerin yanında vazgeçilmez bir lezzet hem de sağlığı koruyan bir besin oluyor. Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın bu haline herkes bayılacak! Peki, sarımsak turşusu nasıl kurulur? Sarımsak turşusu faydaları nelerdir, sarımsak turşusu kaç günde olur? Detaylar haberimizde...

Sarımsak turşusu, vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı korur. Kolesterolü dengeleyen sarımsak damar sağlığına da iyi gelir.

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, içeriğindeki antiseptik özellikleriyle bağışıklığı destekler. Ayrıca vücutta oluşacak enfeksiyonları da büyük oranda engelleyerek, kalp sağlığına fayda sağlar. Peki, sarımsak turşusu nasıl kurulur? Sarımsak turşusu kaç günde olur? İşte cevabı...

SARIMSAK TURŞUSU NASIL KURULUR?

Sarımsak turşusu yapmak için sarımsağı oldukça iyi seçmeniz gerekiyor. Kastamonu Taşköprü sarımsağı turşu için en ideal sarımsak türüdür. Doğru sarımsak tercihinin ardından gerekli olan diğer malzemeler ise şunlardır:

500 gram sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı elma sirkesi
600 mililitre içme suyu
1 çay kaşığı tane karabiber (isteğe göre)
2 tane defne yaprağı (isteğe göre)

sarimsagi-bu-haline-herkes-bayilacak-003.jpg

YAPIMI

Sarımsakları tane tane ayırarak su dolu bir kasenin içerisinde yaklaşık 30 dakika bekletin. Bekleme süresinin ardından kabukları yumuşayan sarımsakların suyunu süzerek soyun. Soyduğunuz sarımsakları kavanozlara eşit miktarda yerleştirin ve her kavanoza bir tane defne yaprağı ekleyin.

Tat vermesi için bir tutam tane karabiber de koyabilirsiniz. Ardından her kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu dökün ve son olarak yarım çay bardağı sirkeyi ekleyin.

Sarımsakların üzerini geçecek miktarda içme suyuyla kavanozları doldurun. Kavanozların kapağını kapattıktan sonra birkaç kere iyice sallayın.

sarimsagi-bu-haline-herkes-bayilacak-002.jpg

SARIMSAK TURŞUSU KAÇ GÜNDE OLUR?

Sarımsak turşusunun olması ve tadının oturması için en az 1 hafta beklemesi gerekiyor. Ancak bu süreden önce turşu açılırsa daha fermante olmadığı için hem acı bir tat oluşur hem de sarımsaklar yumuşak kalır.

Turşu ne kadar uzun süre bekletilirse tadı da o kadar güzel olur. Bu yüzden minimum 1 hafta olacak şekilde sarımsak turşunuzu dinlendirip öyle tüketmenizi tavsiye ederiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN