Tadı kaç ramazan geçse de konuşulacak! Ramazanın 29. Günü iftar menüsüyle herkesi kalbinden mest edin

Tadı kaç ramazan geçse de konuşulacak! Ramazanın 29. Günü iftar menüsüyle herkesi kalbinden mest edin

Ramazan ayının bereketi ve paylaşımı sofralarımıza taşıyan bu özel ayın 29. gününde, iftar sofralarınıza lezzet ve zenginlik katmak için harika bir menü hazırladık. İşte, hem göz dolduran hem de damakları şenlendiren bir iftar menüsü önerisi

Ramazan ayının bereketi ve manevi atmosferiyle dolu günlerinde, iftar sofraları bir araya gelmenin, paylaşmanın ve sevdiklerimizle birlikte olmanın keyfini yaşamamıza vesile oluyor. Bu özel zaman diliminde, sağlıklı ve dengeli bir iftar menüsü ile hem bedenimizi besleyip güçlendirirken hem de ruhumuzu huzurla doldurabiliriz. İşte sizler için hazırladığımız Ramazan ayının 29. günü için önerdiğimiz iftar menüsü...

KIZARMIŞ EKMEKLİ SARI MERCİMEK ÇORBASI

25-05-2020-16-08-57-kitir-ekmekli-1.jpg

MALZEMELER

1.5 su bardağı sarı mercimek

2 adet havuç

1 kuru soğan

3 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı et suyu

Tuz

Su

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Kırmızı toz biber

Tost ekmeği

YAPILIŞI

Mercimeklerimizi bol suda yıkayıp süzelim. Çorba tenceresine mercimekleri koyalım. İçine kuru soğanı ve havucu dörde bölüp atalım. Üzerine mısır ununu, et suyunu, tuzunu ve yeteri kadar suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Çorbamız pişince blenderdan geçirelim.

Bir tavada tereyağını eritelim. İçine kırmızı toz biberi dökelim. Küp küp doğradığımız tost ekmeklerini içine ekleyelim ve 1 tur karıştırdıktan sonra ocaktan hemen alalım. Çorbanın üzerine kıtır ekmeklerimizi koyup servis yapalım.

KÖZ BİBERLİ YOĞURTLU PATATES SALATASI

1443479.webp

MALZEMELER

3 adet patates

3 adet kornişon turşu

3 adet közlenmiş biber

1 adet havuç

2 dal taze soğan

1 tutam taze nane

2 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

3 diş ezilmiş sarımsak

Tuz

4 yemek kaşığı haşlanmış mısır

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri haşlayalım ve soğumaya bırakalım. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayalım. Közlenmiş kırmızı biberi de küp küp doğrayalım. Havucu rendeleyelim, taze soğan ve naneyi ince ince doğrayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve onları da küp küp doğrayalım. Geniş bir kaseye yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsakları ve tuzu alarak karıştıralım. Üzerine havucu, kırmızı biberi, kornişon turşuyu, mısırı, doğradığımız yeşillikleri ve patatesleri ekleyerek karıştıralım ve servis edelim.

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTARLI TAVUK

guvecte-mantarli-tavuk.jpg

MALZEMELER

500 gram tavuk kuşbaşı

400 gram mantar

2 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

2 domates

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

Karabiber

Tuz

2 su bardağı

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI

Genişçe bir kabın içine yıkayıp süzdüğümüz tavukları koyalım. Mantarları, domatesleri, kırmızı ve yeşil biberi küp küp doğrayıp ekleyelim. İçine salçayı, pul biberi, karabiberi, kekiği, tuzu, suyu ekleyelim. Hepsini harmanlayalım. Güveçlerimize paylaştıralım. Önceden ısıtılmış 200 derelik fırında 35 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından çıkarıp güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşarı koyalım ve tekrar 15 dakika fırınlayalım. Sıcak sıcak servis yapalım.

TEREYAĞLI CEVİZLİ ERİŞTE

cevizli-eriste.jpg

MALZEMELER

3 su bardağı erişte

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım tatlı kaşığı tuz

2,5 su bardağı sıcak su

Ceviz kırığı

YAPILIŞI

Pilav tenceresine sıvıyağı ve tereyağını alalım. Tereyağı eriyince eriştelerin yarısını koyalım ve kavuralım. Kalan yarısını da üzerine dökelim. Tuzunu ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Pişince erişteyi karıştırıp üzerine ceviz ilave edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN