Bu Tarif Pastaneleri Kıskandıracak! İşte Bayatlamayan Puf Puf Şerit Poğaça Tarifi

Bu Tarif Pastaneleri Kıskandıracak! İşte Bayatlamayan Puf Puf Şerit Poğaça Tarifi

Kahvaltı sofralarına veya beş çaylarına muhteşem puf puf bir poğaça tarifi arayanlar buraya. Şerit poğaça tarifi tam size göre. Hem şık sunumuyla hem de lezzetiyle adeta şerit poğaçaya aşık olacaksınız. İşte şerit poğaçanın ayrıntılı tarifi...

Hafta sonu kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak gerek şık sunumu gerek de puf puf damat çatlatan lezzetiyle şerit poğaça tarifimizi sizler için hazırladık. Bayatlayamayan puf puf kabarmış şerit poğaça tarifimizi kahvaltı sofralarınıza hazırlayabileceğiniz gibi beş çaylarınıza da güvenle hazırlayabilirsiniz. Efsane lezzet olan şerit poğaça tarifi hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alırken tarif vermeye de hazır olun. Bizden söylemesi. İşte malzemeler;

MALZEMELER

1.5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı şeker

1 paket yaş maya

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta akı

2 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Susam

YAPILIŞI

Bayatlamayan şerit poğaçamıza başlamak için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine süt, şeker ve yaş mayayı alarak maya çözülene kadar elimizle iyice karıştıralım. Ardından üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ilave edilerek tekrar karıştıralım. Elediğimiz unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Pürüzsüz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kapatıp üzerine de bir bez sarıp, 30 - 40 dakika kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ve şekillendirelim.

serit-pogaca-yapimi.jpg

ŞEKLİ MUHTEŞEM

Şerit poğaça şeklini verebilmek için öncelikle ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurumuzu tezgahın üzerinde oval bir şekilde açalım. Oval şeklin karşı tarafına bıçakla ince kesikler atalım. Oval şeklin karşısına da bir kasenin içinde çatalla ezdiğimiz beyaz peynirli harçttan yerleştirelim. Şimdi ise dikkatli bir şekilde poğaçamızı rulo yapalım ve ay şekli verelim. Tüm hamura bu işlemleri uygulayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serip şerit poğaçaları dizelim.

serit-pogaca-tarifi.jpg

Şerit poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim, susam serpelim ve tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletelim. Yaptığınız bütün poğaçalarda tepsi mayası çok önemlidir. Böylece yaptığınız poğaçalar daha kabarır ve puf puf olurlar. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk altı üstü kızarana kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için poğaçaların pişip pişmediğini mutlaka kontrol edelim. İşte şerit poğaçalarımız servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN