Yeni koronavirüs yasakları olacak mı, ne zaman başlayacak?

Yeni koronavirüs yasakları olacak mı, ne zaman başlayacak?

Pazartesi günü yeni yasakların başlayacağı iddia edilse de henüz açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor. Yeni corona virüsü yasaklarının ne olacağı merak edilirken, hafta içi günlerinde 20.00-05.00 saatleri arasında sokak yasağı uygulanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu Toplantısı, 'koronavirüs' gündemiyle pazartesi günü gerçekleşecek. İkinci dalganın yaşandığı covid-19 vakaları nedeniyle yeni tedbir ve yasakların hayata geçirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Alınan önlemlere rağmen vaka sayısında ciddi yükseliş sonrası hangi yasakların uygulanacağı merak konusu olmuş durumda.

YENİ KORONAVİRÜS YASAKLARI NELER? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son değerlendirmelerini bir sunum ile kabineye aktaracak. Kovid-19 vakaları masaya yatırılırken, geçen hafta alınan tedbirlerin etkisi de değerlendirilecek. Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini de sunacak.

Öte yandan koronavirüs vaka sayısı arttıkça yeni tedbirler alınmaya başlanmıştı. Bunlardan biri de sokağa çıkma kısıtlaması oldu. İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge göndermişti. 

HANGİ GÜNLERDE VE SAATLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

Yeni bir karar alınıncaya kadar her cumartesi günü saat 20.00 ile pazar günü 10.00 saatleri arasında ve pazar günü saat 20.00 ile pazartesi günü 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Sokağa çıkma yasağının cezası, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi uyarınca 3 bin 150 TL olarak belirlendi.

Öte yandan 20 yaşındaki ve altındaki vatandaşlar her gün 13.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkabiliyor. Diğer saatlerde 20 yaş ve altı için sokağa çıkma yasağı bulunuyor.

65 yaşındaki ve üstündeki vatandaşlar da her gün 10.00-13.00 saatleri arasında dışarı çıkabiliyor. Diğer saatlerde 65 yaş ve üstü için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN