Koronavirüs test ücreti ne kadar? Devlet ve özel hastane PCR test fiyatı

Koronavirüs test ücreti ne kadar? Devlet ve özel hastane PCR test fiyatı

Covid-19 testi yaptırmanın fiyatı özel hastanelerde tavan fiyatı 250 TL olarak belirlendi. Devlet hastanelerinde corona virüsü testi yaptırmanın fiyatı ise ücretsiz. Fakat PCR testinin sadece belirlenen devlet hastanelerinde yapıldığını belirtelim.

Son yüzyılın en büyük felaketi kabul edilen koronavirüs (covid-19) salgınında ikinci dalga yaşanırken, PCR testi yaptırmak isteyen vatandaşlar hastaneler önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Corona virüsü (kovid-19) testi devlet hastanelerinde ücretsiz yapılırken, özel hastanelerde en yüksek fiyat 250 TL olarak belirlenmiş olsa da bu kurala ihlal edip 500 TL'lere kadar ücret alan hastaneler mevcut.

ÖZEL HASTANEDE CORONA VİRÜSÜ TEST ÜCRETİ NE KADAR?

Sağlık Bakanlığı, covid-19 testi yapabilecek özel hastaneleri ve test merkezlerini internet sitesinden açıkladı. Özel hastaneler için corona virüsü test ücreti tavan fiyatı 250 TL olarak belirlendi. Fakat sosyal medya kullanıcıları, Bakanlığın kararına karşın bazı hastanelerde 500 TL'ye kadar PCR test ücreti istendiğini dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Fahrettin Koca, özel hastanelerde koronavirüs test ücretinin en fazla 250 TL olabileceğinin altını çizdi ve aksi uygulamalar için idari yaptırımların olacağını hatırlattı.

DEVLET HASTANESİNDE KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRMAK ÜCRETLİ Mİ ÜCRETSİZ Mİ?

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği devlet hastanelerinde corona virüsü testi yaptırmak ücretsizdir. Test sonucunu, aynı gün e-Nabız portalından öğrenebilirsiniz. PCR testi olmak için hastanelerin danışma bölümlerine başvurarak ilgili adımları izleyebilirsiniz. Kovid-19 testi genellikle burun ve ağız yolundan sürüntü örneği alınarak yapılmaktadır.

25 Kasım 2020 günü yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüs test ücretleri hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bununa ilgili genelge geçen hafta yayınladık. Özellikle PCR testini çalışabilir herkese bunu açmak istedik. Özel sektöre, vakıf üniversiteleri PCR testinin yapılabilirliğinin önünü açtık. Geçen hafta 250 TL'den fazla ücreti alan sağlık kuruluşlarının olduğu bilgisi bize de geliyor. Yeni genelgede çok net tanımladık, 250 TL'den fazla ise bunun iadesini, vatandaşlarımızın hepsi iade için müracaat edemeyebilir. Gerektiğinde lisans iptali dahil olmak üzere net bir şekilde yazdık. Vatandaşlarımız 250 TL'den fazla ücret istenme durumu söz konusu olursa bize müracaat etsin. Lisansın iptal edilebileceğini özel sektör de vatandaşımız da bilsin, bunu çok net söylüyorum" dedi.

CORONA VİRÜSÜ TESTİ YAPAN HASTANELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN