Türk bilim insanlarından övgüyle bahsettiler

Türk bilim insanlarından övgüyle bahsettiler

Koronavirüs aşısı geliştiren Türk bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve eşi Prof. Dr. Uğur Şahin, Avrupa'nın başarılı göçmen entegrasyonuna örnek gösterildi ve övgüyle bahsedildi.

Avrupa Parlamentosu ve Alman Meclisi tarafından düzenlenen 'Avrupa'da Göç ve İltica' konulu konferansta koronavirüs (covid-19) aşısını geliştiren Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in başarısı örnek gösterildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, konferansın açılışındaki konuşmasına Türk bilim insanlarının başarısından bahsederek başladı.

"ENTEGRASYONUNUN KARŞILIĞI ALINIYOR"

Şahin'in çok küçük yaşlarda Almanya'ya giden göçmenlerden olduğunu hatırlatan von der Leyen, Uğur Şahin'in kovid-19'a karşı aşıyı 'rekor sürede geliştiren' BioNTech şirketinin kurucusu olduğunu söyledi.

Göçmenlerin başarı hikayelerinin ve başarılı entegrasyon örneklerinin anlatılmasının önemine dikkati çeken Von der Leyen, "Aslında bu örneklerden o kadar çok var ki. Üstelik birçoğu da bilinmiyor" dedi.

Von der Leyen, entegrasyonun göç konusunda çok önemli bir başlık olduğunu vurgulayarak "Başarılı entegrasyonun karşılığı fazla fazla alınıyor. Hem duygusal olarak hem de topluma yapılan katkı olarak" diye konuştu.

TÜRK BİLİM İNSANLARININ ÇALIŞMASI YANKI UYANDIRDI

İstanbul'dan Almanya'ya göç eden doktor bir babanın kızı olan Özlem Türeci, eşi Uğur Şahin ile eğitimini tamamladığı Homburg'daki Saarland Üniversitesi'nde tanıştı.

Uğur Şahin, 1965'te İskenderun'da doğduktan sonra 4 yaşındayken annesiyle Almanya'da Ford fabrikasında çalışan babasının yanına Köln'e göç etti, tıp eğitimi aldıktan sonra kanser çalışmalarında bulundu. Şahin, 2019'da gerçekleştirdiği araştırmalardan dolayı Alman Kanser Toplumu tarafından ödüllendirildi.

Almanya'da biyoteknoloji firması BioNTech'in corona virüsüne karşı geliştirmekte olduğu aşının yüzde 95 etkili olduğunun açıklanmasıyla şirketin kurucuları arasında yer alan Türk göçmenlerin çocukları Dr. Özlem Türeci  ve eşi Prof. Dr. Uğur Şahin insanlığa umut olan bir başarıya imza attı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN