Yeni modeller hız kesmiyor

Yeni modeller hız kesmiyor

Yeni yılla birlikte birbiri arkasına dizilen yeni otomobiller tasarım ve teknolojileriyle dikkat çekiyor. Son bir haftada Fiat Panda hibrit ve Mercedes-Benz V Serisi Türkiye’de yola çıkarken, Renault Tailant, Hyundai Kona N ve Dacia Spring de gün sayıyor.

ALİ YILDIRIM | KARAR

Fiat beklenmedik bir hamleyle yenilediği Panda modelini satışa sundu. Markayı A segmentinde temsil eden Panda, en ulaşılabilir hibrit otomobil olarak dikkat çekiyor. Urban, Cross, Cross 4×4 ve Cross Plus 4×4 donanım seviyeleri ile tercih edilebilen Fiat Panda; Urban ve Cross donanım seviyelerinde sunulan 1.0 litrelik, 3 silindirli 70 HP gücündeki hibrit motoru ile yakıt tasarrufu ve performansı birleştirmesinin yanında; 146 bin 900 TL’lik fiyatıyla da öne çıkıyor.

Panda’nın Urban ve Cross versiyonlarında 1.0 litrelik, 3 silindirli motora yer verilmiş. 70 HP, 92 NM güç üreten, emisyon ve yakıt tüketimini minimuma indirgeyen motor görev yapıyor. Yeni üç silindirli 1.0 litrelik içten yanmalı motor, kalkış ve hızlanmalar sırasında bir kayış yardımıyla enerji sağlarken, yavaşlama ve/veya frenleme sırasında ise; aracın sahip olduğu hareket enerjisinden yararlanarak güç üretip, yeniden kullanılmak üzere 12 Volt Li-Ion bataryasında enerji depoluyor. 6 ileri şanzımanla kombine edilen hibrit motorlu Panda’da standart aküye ilaveten 1 adet lityum iyon batarya da bulunuyor.

 

conan.jpg

‘N’ SPORCU SUV KONA 

SUV segmentinde adını oldukça fazla duymaya başladığımız Hyundai Kona, yenilenmesinden kısa bir süre sonra şimdi de sporcu kimliğiyle boy göstermeye hazır. Güncel Kona versiyonlarıyla aynı konforu paylaşan modelin her bir detayı atletik duruşuna vurgu yapıyor.

N Racing çift çıkışlı egzoz susturucuları ise yüksek performanslı motordan atılan gazları rahatlıkla dışarı tahliye ediyor. Ayrıca bu egzoz sistemi, N modundayken tonunu biraz daha gür ve tok çıkarak sürücüsüne sanki yarış pistindeymiş gibi bir his uyandırmaya başlıyor. Arka tampondaki difüzör ise hava akışının araçtan ayrılmasını kolaylaştırıyor. 

renault.jpg

SYMBOL GİTTİ YENİ TALİANT GELDİ

Renault Taliant ile B sedan segmentine yeni bir soluk getiriyor. Daha önce bu sınıfta Symbol ile boy gösteren üretici artık Taliant ile dikkat çekecek. Yeni nesil bir gövde ve teknolojik tasarıma sahip olan model, aynı zamanda daha modern.

Taliant, yalınlık ve güvenilirlikten ödün vermeden daha fazla ekipman, modernite ve çok yönlülük sunuyor. Model, aynı ağabeyi Symbol gibi fiyat-performans otomobili olacak. Renault Taliant’ın 2021’in ortasında Türkiye pazarına sunulması hedefleniyor.

dacia.jpg

ULAŞILABİLİR ELEKTRİKLİ OLACAK 

Dacia’nın kısa bir süre önce tanıttığı Spring modeli, Avrupa fiyatı belli oldu. Fransa’da devlet teşvikiyle yüzde 100 elektrikli Spring, 12 bin 403 eurodan satışa sunuldu. Modelin Türkiye pazarına girmesi halinde yaklaşık 200 bin liralık bir fiyat etiketi taşıması bekleniyor.

SUV görünümüne sahip %100 elektrikli bir otomobil olan Yeni Dacia Spring, WLPT verileriyle 230 km’lik (şehir içi 305 km) menziliyle çoğu şehir içi ve şehirler arası sürüş ihtiyaçlarını karşılıyor. Spring, elektrikli mobiliteyi herkes tarafından erişilebilir hale getirerek pazarda devrim yapmaya hazırlanıyor.

mercedes.jpg

1.7 MİLYON LİRALIK YILDIZLI VIP

Mercedes-Benz Yeni V-Serisi modelini satışa sundu. 1.7 milyon liralık fiyat etiketiyle dikkat çeken model, patronları ve VIP müşterileri hedefleyecek. Zengin donanım ve bir dizi özellikle gelen V300 d, otomobil ruhsatıyla yola devam edecek. Yeni Mercedes-Benz V-Serisi, 2.0 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli dizel motor, 237 beygir güç seçeneği, 9G-TRONIC otomatik şanzıman ve 4MATIC ile müşterilerin taleplerini karşılamaya hazırlanıyor.

Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Ürün Grubu İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz; “Mevcut modellerimizin yanına Yeni V-Serisi’ni de ekleyerek premium kategorisinde, müşterilerimizin taleplerini karşılamaya hazırlanıyoruz. Panoramik cam tavan, katlanabilir masa, yüksek kalitedeki deri koltuk opsiyonları ve daha birçok özelliğiyle V-Serisi’nin premium segmentin simgesi olacağını öngörüyoruz” dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN