Yenimahalle Belediyesinden sokak hayvanlarına destek

Yenimahalle Belediyesinden sokak hayvanlarına destek

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi, Geçici Hayvan Bakım Evi’nde tedavisini yaptırdığı köpek ve kedileri sahiplendiriyor. 2020 yılının ilk 6 ayında 350 köpeği ve 69 kediyi muayene ederek tedavilerini gerçekleştiren belediye veteriner hekimleri, 58 sokak hayvanını da sahiplendirerek sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Yenimahalle Belediyesi 419 sokak hayvanını kısırlaştırarak, bu hayvanların kuduz aşılarını da yaptı. Sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturmanın yanında, çocuklara hayvan sevgisi aşılamayı da kendine görev edinen belediye, ilçede bulunan ilkokul öğrencilerine hayvan sevgisi ve hayvan eğitimi konusunda eğitim programları düzenliyor.

Öte yandan; 6 veteriner hekim ve 17 personel ile hizmet veren Yenimahalle Belediyesi Hayvan Bakım Evi’nde vatandaşlar tarafından yapılan şikâyetler de anında çözüme kavuşturuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN