Yılbaşında evde parti yasak mı? İçişleri Bakanlığından yeni genelge

Yılbaşında evde parti yasak mı? İçişleri Bakanlığından yeni genelge

Koronavirüs tedbirleri hayatın her alanında uygulanmaya devam ederken, İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yeni genelge ile ‘Yılbaşında evde parti yasak mı?’ sorusu da cevabını buldu...

Pandeminin gölgesi altında girilecek olan yeni yıl için hazırlıklar ülkemizde de devam ediyor. Eğlence mekanları bir süredir koronavirüs nedeniyle hizmet vermezken, gözler evde yapılacak yılbaşı partilerine çevrilmişti. Ancak, Bakanlık yılbaşında evdeki partilerle ilgili bir genelge gönderdi…

YILBAŞINDA EVDE PARTİ YASAK MI?

Yılbaşında evde parti yasak mı? sorusu İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelge ile cevabını buldu.

Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen genelgeye göre, insanların kalabalık ve kontrolsüz şekilde aynı ortamda bulunmasına sebep olacak yılbaşı partisi yapmamanın bir tercih değil zorunluluk olduğu belirtildi. 

Genelgeye göre, kiralık villa ve konaklama tesisi gibi mekanlar da dahil olmak kaydıyla hiçbir yerde yılbaşı kutlaması veya partisinin yapılmasına izin verilmeyecek. 

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı yılbaşı partileri ile ilgili genelgenin yanı sıra yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili de valiliklere bir ek genelge gönderdi. 
Genelgede, son dönemlerde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına bu hafta yılbaşı akşamı da dahil olacağı belirtildi. 

evde-yilbasi-partisi-yasak-mi-1.jpg

BU HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’da başlayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İÇİN EK GENELGE

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen ek genelgede, yılbaşı öncesinde, yılbaşı akşamında ve yılbaşı sonrasında koronavirüs tedbirleri, genel asayiş ve güvenlik uygulamaları, trafik tedbirlerine ilişkin alınması gereken önlemler ve terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik tedbirler anımsatıldı. 

Ayrıca, vali ve kaymakamların yönetiminde başta güvenlik kuvvetleri ve ilgili diğer kesimlerin gerekli hazırlıkları yapması konusunda talimat verildiği ifade edildi. 

Alınan haberlere göre, konaklama tesisleri içinde bulunan bazı, villa ve apart tarzı yerlerde ve kiralık müstakil villalarda yeni yıl partilerinin ve kutlamalarının düzenleneceği ve hazırlıkların yapıldığına değinildi. 

Genelgede, koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanları başta olmak üzere, tüm vatandaşların büyük fedakarlıklarda bulunduğu ifade edilirken, tüm bu fedakarlık ve çabaların boşa çıkmasına neden olacak ve halk sağlığını tehlikeye sokacak yılbaşı partilerinin toplum açısından kabul edilebilir bir durum olmadığın altı çizildi. 

VEFA DESTEK GRUPLARI YILBAŞINDA DA ÇALIŞACAK

Genelgeye göre, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’da başlayan sokağa çıkma yasağı, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar gününü de kapsayacak ve yasak 4 Ocak 2021 Pazartesi sabah saat 05.00’da sona erecek. Bu süre içinde Vefa destek grupları yine iş başında olacak ve ihtiyacı olan engelli, 65 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik hizmet vermeye devam edecek. 

SOKAK HAYVANLAR UNUTULMADI

Hem kış mevsimindeki şartlar hem de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken ve çekme ihtimali olan sokak hayvanlarına valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan Hayvan Besleme Grupları, ilgili STK’larla işbirliği yaparak gerekli önlemleri alacak. Barınaklar ve park, orman, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşadıkları yerlere yem, mama ve yiyecek bırakılmasına dikkat edilecek.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN