Yılmaz Kurt kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi...

Yılmaz Kurt kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi...

Aydın'ın Kuyucak İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt'un esrarengiz ölümü, sevenlerini yasa boğdu. Yılmaz Kurt'un, Rabia Naz'ın şüpheli ölümünün yaşandığı dönemde Giresun'un Eynesil İlçe Kaymakamı olduğu öğrenildi. İşte merak edilenler...

17 Eylül 2018 yılından bu yana Kuyucak Kaymakamı olarak görev yapan Yılmaz Kurt'un eve gitmemesi üzerine durumdan şüphelenen yakınları, telefonla da ulaşamayınca jandarma ve polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Kaymakam Kurt'un telefon sinyalinden Didim Akbük Mahallesi'nde olduğunu belirledi.

Aydın Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kuyucak kaymakamımız Yılmaz Kurt, Didim ilçesi Akbük Mahallesi sahilinde 02.04.2021 günü saat 21.45 sıralarında ölü olarak bulunmuştur. Kaymakamımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerine yer verildi.

YILMAZ KURT ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Bölgeye gelen ekiplerin yaptığı incelemede, Kaymakam Kurt otomobilin içerisinde, elinde tabanca ile başından vurulmuş halde bulundu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

2018 yılında Giresun Eynesil'de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, Kaymakam Kurt'un yaşamını kaybettiğine ilişkin haberi Twitter hesabından, "Rabia Nazımızın acımasızca canına kıyıldığı 12 Nisan 2018 günü Eynesil ilçe mülki amiri Kaymakam Yılmaz Kurt intihar etmiş. Ailesine sabırlar dilerim. Olay şüpheli gibi. Eynesil'den kendisini tanıyorum. Hafta sonları çocuklarını gezdirmeyi seviyordu. Ben bu olayı anlayamadım" ifadeleriyle paylaştı.

850-450.jpg

YILMAZ KURT'UN HAYAT HİKAYESİ

1976 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde dünyaya geldi. 2001 yılında Kırklareli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Bu dönemde, Tokat Almus ve Niksar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı.

İngiltere'de bir yıl yabancı dil eğitimi aldı. 2005 tarihinde Ordu Çatalpınar kaymakamı olarak atanan Yılmaz Kurt, daha sonra Erzincan Kemaliye, Rize Hemşin Kaymakamlığı, Hakkari Vali Yardımcılığı, Erzurum Tortum Kaymakamlığı, Artvin Vali Yardımcılığı, Giresun Eynesil Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2018 yılında Aydın Kuyucak Kaymakamlığına atanan Yılmaz Kurt, 2 Nisan 2021 günü 45 yaşında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN