YKS tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 TYT AYT YDT tercih tarihleri belli oldu mu?

YKS tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 TYT AYT YDT tercih tarihleri belli oldu mu?

Üniversite giriş sınavı YKS'ye (TYT-AYT-YDT) giren milyonlarca üniversite öğrencisi adayı, temmuz ayında açıklanacak sınav sonuçlarını heyecanla beklerken, üniversite tercih döneminin ne zaman yapılacağını merak ediyor. YKS tercihleri her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden yapılacak. İşte 2020 YKS'ye dair detaylar...

'2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak?', 'TYT AYT YDT üniversite tercih tarihleri belli oldu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. YKS kapsamında gerçekleştirilen TYT-AYT-YDT sınavlarının ardından sonuçların açıklanacağı tarih belli olurken, 2020-21 sezonu için tercih döneminin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

2020 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TYT, AYT ve YDT ile lisans ve önlisans programına yerleşecek olan üniversite adayları tercih sürecinin ne zaman başlayacağı merakla bekliyor fakat ÖSYM'den konuyla ilgili açıklama gelmiş değil.

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANACAK

YKS sonuçlarının adayların erişimine açılmasının ardından, 2020 YKS tercih kılavuzu yayımlanacak ve tercih sürecine ilişkin ayrıntılar da netleşecek. Yeni gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre, YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 Salı günü adayların erişimine açılacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyuruların, adaylara tebliğ hükmünde olduğunu belirtelim.

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI 2020 NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN