Yüksekova'da şehit olan Mustafa Sezgin memleketi Kayseri'de toprağa verildi

Yüksekova'da şehit olan Mustafa Sezgin memleketi Kayseri'de toprağa verildi

Yüksekova İlçesi'nde PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan komiser yardımcısı Mustafa Sezgin memleketi Kayseri’nin Tomarza İlçesi'nde toprağa verildi.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan komiser yardımcısı 40 yaşındaki Mustafa Sezgin için memleketi Kayseri’nin Tomarza İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit komiser yardımcısı Sezgin için Kayseri'de yapılan törene 5 bin kişi katıldı.

16-04/03/53630cdbf862560e58a3fdc5a2305a22-1459692923

Van’da yapılan törenin ardından uçakla Kayseri’ye getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, öğle namazına doğru Hunat Camisi’ne getirildi. Şehit polis için burada öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

16-04/03/c8847e77472065fdbb6393e3e1849471-1459692936

Cenaze namazına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, AK Parti Milletvekilleri Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, CHP Milletvekili Çetin Arık, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları ve büyük bir kalabalık katıldı. Şehit Mustafa Sezgin’in eşi komiser Bedia Sezgin, çocukları, annesi Elif Sezgin ile yakınları da cami avlusunda gözyaşları içerisinde son görevlerini yerine getirdi.

Namazın ardından eller üzerinde ve tekbirler arasında taşınarak cenaze aracına alınan şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Tomarza İlçesi'ne bağlı Karapınar Mahallesi'ne götürülerek toprağa verildi.

SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞ

Hunat Camisi'ndeki törenin ardından şehit komiser yardımcısı özel harekatçı Mustafa Sezgin’in tabutu araca konulduktan sonra, bir grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Meclis’te PKK istemiyoruz', 'Hepimiz askeriz, silah isteriz', 'Askere, polise kalkan eller kırılsın' sloganları ve tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup olaysız dağıldı.

KAYSERİ/DHA

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN