Yunus Koca'nın babası: Ölürsek de böyle ölelim

Yunus Koca'nın babası: Ölürsek de böyle ölelim

PKK'nın Diyarbakır'da katlettiği eski AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın acılı babası taziye ziyaretinde "Öleceksek böyle ölelim, Hak yolunda ölelim" dedi.

[Karar]

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, PKK terör örgütünün silahlı pusuya düşürüp öldürdüğü eski Diyarbakır AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan'ın ağabeyi de bakana eşlik etti. Yılmaz aileye başsağlığı dilerlerini iletirken acılı baba, metaneti ve vakurlu duruşuyla ders verdi. 

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, milletvekilleri ve Genel Merkez Gençlik Kolları üyelerinin de bulunduğu bir grup AK partili başbakanlığa ait uçakla Diyarbakır’a geldi.

Partililer, AK Parti İl Teşkilatı binasında yaklaşık 1,5 saat basına kapalı toplantı yapılmasının ardından Yunus Koca için Bedüizzaman Camii’nde kurulan taziyeye katıldılar.

15-09/01/188950321e45137099efd14738c8c013.jpg

Taziye evinde Aileye Başsağlığı dileğinde bulunan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Baba Abdulkadir Koca ile burada bir süre görüştü.

Görüşme sırasında konuşan Yunus Koca’nın Babası Adulkadir Koca, “Bizim şuana kadar bu memleketin geleceği için her zaman iyi şeyler söyledik, hiçbir zaman şiddet, terör ve ölüme karşı durduk bunlardan uzak durmaya ve insanı görevimiz neyse sonuna kadar kullanmaya çalıştık. Bize sıkılan kurşun ile polise ve güvenlik birimlerimize sıkılan kurşun aynı kurşundur. Çünkü biz terörün yanında durmadık terörün yanlış olduğunu söyledik ve ölüm neticesinde yapılan bir hareket yapmadık, ölümü hak edecek bir faaliyette bulunmadık ve görüşümüzde bu değildi, ölürsek de hak yolunda ölelim” dedi.

İşte duygu dolu anların yaşandığı o taziye ziyaretinden görüntüler:

Yunus Koca'nın Sur İlçesi Dağkapı Meydanı'nda bulunan eczanesine gelen ve kimliği belirlenemeyen 2 PKK'lı ateş açmıştı. Açılan ateşte eczanede bulunan Koca olay yerinde yaşamını yitirmişti. 

Valilikten yapılan açıklamada, merkez Dağkapı mevkisinde eczacılık yapan ve bir dönem AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Koca'nın iş yerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtilerek, "Meydana gelen saldırı olayının failinin yakalanması, olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı konusunun aydınlatılması için güvenlik birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların titizlikle yürütülüyor" denildi.

Koca'nın cenazesi Çermik ilçesinde toprağa verilecek

Öte yandan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından Yunus Koca'nın cenazesi defnedilmek üzere Çermik ilçesine götürüldü. Cenazenin morgdan çıkarılışı sırasında Koca'nın bazı yakınları sinir krizi geçirdi.

Hastaneye gelen AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile meslektaşlarının da yer aldığı çok sayıda kişi aile fertlerine başsağlığı diledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN