Yuval Noah Harari kimdir?

Yuval Noah Harari kimdir?

Ünü neredeyse tüm dünyaya yayılan İsrailli yazar ve tarihçi Yuval Noah Harari, 1976 yılında hayata gözlerini açtı. Yuval Noah Harari, yazdığı tarih kitaplarıyla büyük üne kavuşurken, eserleri birçok ülkede en çok satanlar listesine girdi

Ailesinin kökeni Lübnan ve Avrupa’ya dayanan ünlü tarihçi yazar Yuval Noah Harari, Oxford’da doktora yaptı. Ortaçağ tarihi, Dünya tarihi ve askerî tarih alanlarında uzmanlaşan Yuval Noah Harari, Hebrew Üniversitesi Tarih Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

YUVAL NOAH HARARİ KİMDİR?

1976 yılında İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Ata'da hayata gözlerini açan dünyaca ünlü İsrailli yazar ve tarihçi Yuval Noah Harari, yazdığı tarih kitapları sayesinde tüm dünya tarafından tanınır hâle geldi. Eserleri birçok ülkede en çok satanlar listesine girdi.

AİLE HAYATI

Ailesinin bir kısmı Doğu Avrupa, diğer kısmı ise Lübnan kökenli olan Yuval Noah Harari, üniversite eğitiminin ardından İngiltere’nin yolunu tuttu. Doktorasını Oxford'da yapan Harari, ülkesine dönerek; Kudüs Hebrew Üniversitesi Tarih Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

İLGİ ALANLARI

Makro-tarihsel problemler üzerine çalışmalar yapan Hariri, Ortaçağ tarihi, Dünya tarihi ve askerî tarih gibi alanlarda uzmanlaştı. Biyoloji ve tarih arasında bir ilişki olup olmadığı konularına da değinen Hariri’nin yoğun olarak üzerinde durduğu makro-tarihsel soruları şu şekilde: Homo sapiens ve diğer hayvanlar arasındaki fark nedir? Tarih ilerledikçe insanlar mutlu oldu mu? Tarihte adalet var mı?

yuval-noah-harari-kimdir.jpg

ESERLERİ

Türkiye'de de bir hayli sevilen ve çok okunan yazarlar arasında yer alan Harari’nin, 2019 yılından itibaren 'Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi', 'Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens' ve '21. Yüzyıl İçin 21 Ders' kitapları Türkçe olarak yayımlandı. Ayrıca bu eserler arasında yazarın en çok bilinen ve okunan eseri 'Sapiens'.

Seküler bir ailede doğup büyüyen ve daha önce verdiği demeçlerde kendisini, küçüklüğünden itibaren gerçekte ne olup bittiğini algılamaya çalışan biri olarak tanımlayan Hariri, toplumda genel kabul görülen veya doğru olduğuna inanılan hiçbir şeye inanmak zorunda olmadığını savunuyor…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN