18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı ne zaman? ÖSYM sağlık personeli alımı başvuru şartları 2018

18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı ne zaman? ÖSYM sağlık personeli alımı başvuru şartları 2018

ÖSYM kapsamında 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağı açıklandı. 2018 sözleşmeli sağlık personeli alımı şartları neler? Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, son dakika açıklamasıyla 18 bin sağlık personeli alımı yapılacağını açıkladı. ÖSYM tarafından yapılacak açıklamaları ve tüm detayları karar.com'dan takip edebilirsiniz.

18 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağı açıklandı. Bu açıklamının ardından sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuru şartları araştırılmaya başlandı. 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımıyla ilgili açıklamalar yapıldığında karar.com'dan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

BAKAN DEMİRCAN'DAN 18 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIMI MÜJDESİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağını duyurarak, "Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak" dedi.

Alımların Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (b) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45-A maddesi kapsamında yapılacağını anlatan Demircan, "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak" diye konuştu.

BRANŞLARA GÖRE KONTENJAN

Atananların 2 bin 181'inin ortaöğretim, 5 bin 567'sinin ön lisans, 10 bin 252'sinin de lisans mezunu olacağını aktaran Demircan, şöyle devam etti:

"Branşlara göre bir iki örnek vermek gerekirse, en çok alacağımız personel 8 bin 188 ile hemşire, 2 bin ile ebe, bin 6 ile ilk ve acil yardım personeli, 818 tıbbi sekreter, 761 röntgen ve diğerleri böyle sıralanıyor. Bunlar ilan edilecek. Alınacak personelimizin sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sağlık hizmetlerindeki personel açığımızın bir kısmını karşılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da fazla sayıda sağlık personelini istihdam etmek nasip olur. Bütün bekleyen sağlık personelimize şimdiden hayırlı olsun diyorum."

2018 YILINDA 19 BİNİ İŞÇİ, 27 BİNİ SÖZLEŞMELİ 10 BİNİ DOKTOR 56 BİN KİŞİ ALINACAK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."


EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN